Almanya'da Faili Meçhuller, Irkçı Cinayet Şüphesiyle Yeniden Ele Alınıyor

Almanya'da Faili Meçhuller, Irkçı Cinayet Şüphesiyle Yeniden Ele Alınıyor

Almanya’da 1990 ile 2011 yılları arasında işlenen ırkçı cinayetlerin sayısı şimdiye kadar 60 olarak açıklanırken, bu sayının746 olduğu belirtildi.

Almanya’da 1990 ile 2011 yılları arasında işlenen ırkçı cinayetlerin sayısı şimdiye kadar 60 olarak açıklanırken, bu sayının746 olduğu belirtildi. Alman emniyeti şüpheli dosyaları yeniden inceledi ve sayıyı düzeltti.

İki Almanya’nın 1990′da birleşmesinden bu yana işlenen ırkçı cinayetlerle ilgili ilginç bir gelişme yaşandı. Şimdiye kadar aşırı sağ cinayetlerin sayısı Alman resmi makamları tarafından 60 olarak açıklanıyordu

Neue Osnabrücker Zeitung adlı yerel gazatenin haberine göre, Federal Kriminal Dairesi ve Eyalet Kriminal Daireleri, ülkede 1990-2011 yılları arasında “şüpheli” olarak kayıtlara geçen 3 bin 300 cinayeti yeniden mercek altına aldı.

Gazeteye konuşan İçişler Bakanlığı’nın bir sözcüsü, elde edilen bulgulara göre 746 cinayette ırkçı ve yabancı düşmanı motif tespit ettiklerini duyurdu.

Almanya’da aşırı sağ parti NPD’nin kapatılmasına yönelik dilekçenin dün Anayasa Mahkemesi’ne verilmesinden sonra yaşanan bu gelişme kafalarda soru işareti oluşturdu.

Sivil toplum örgütleri ve göçmen teşkilatları sürekli olarak; Almanya’da işlenen ırkçı cinayetlerin sayısının resmi kurumlar tarafından düşük gösterilmeye çalışıldığını belirtiyorlardı.

STK’lar, “Alman emniyet birimlerinin sağ gözü kör” diyerek, polisin ırkçıları görmezden geldiğini ileri sürüyor ve eleştiriyordu. Sayının yukarı yönde düzeltilmesi bu şüpheleri kuvvetlendirdi.

Alman polisini eski cinayetleri incelemeye iten sebebin ise, NSU tarafından Türklere yönelik işlenen seri cinayetlerin ortaya çıkması olduğu belirtildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.