Almanya'da Çalışanlar En Çok Sırt Ağrılarından Rapor Alıyor

Almanya'da Çalışanlar En Çok Sırt Ağrılarından Rapor Alıyor

Almanya’da geçen sene rapor alıp işe gitmeyenlerin sayısında artış yaşandı. Sigorta şirketi DAK’ın araştırmasına göre Almanya’da 2013 yılında ilk kez çalışanların yüzde 50,6’sı en az bir kere rapor alarak işe gitmemiş.

Almanya’da geçen sene rapor alıp işe gitmeyenlerin sayısında artış yaşandı. Sigorta şirketi DAK’ın araştırmasına göre Almanya’da 2013 yılında ilk kez çalışanların yüzde 50,6’sı en az bir kere rapor alarak işe gitmemiş. Çalışanların rapor alma sebeplerinin başında ise yüzde 21,5’lik oranla sırt ağrısı gibi kas ve iskelet sistemi rahatsızlıkları geliyor. İkinci sırada yüzde 17,3 ile üst solunum yolları rahatsızlıkları, grip ve nezle gibi hastalıklar geliyor.

Yüzde 14,6 ile psikolojik rahatsızlıklar ise üçüncü sırada yer aldı. Almanya’da geçen sene ayrıca çalışanların yüzde 12,2’si yaralandığı için, yüzde 5,4’ü de sindirim sistemindeki rahatsızlıklar nedeniyle rapor aldı. Yine Almanya’da bu sene kışın uzun sürmesine bağlı olarak öksürük ve üşütme gibi rahatsızlıkların da dörtte bir oranında artığı kaydedildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.