Almanya'da asgari saat ücreti 8,5 avro!

Almanya'da asgari saat ücreti 8,5 avro!

Federal Eyaletler Temsilciler Meclisi (Bundesrat), Almanya genelinde asgari saat ücretinin 8,50 Avro olması yönünde hazırlanan yasa tasarısını kabul etti.

Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller Partisi ve Sol Parti'den oluşan muhalefet partileri, Aşağı Saksonya'da SPD ile Yeşiller Partisi'nin koalisyon hükümetini oluşturmasıyla 14 yıl sonra ilk kez Bundesrat'ta çoğunluğu elde ederek, iktidarın karşı çıktığı yasa tasarısını Bundesrat'tan geçirdi.

Böylelikle Eylül ayında yapılacak olan genel seçimler mücadelesi Bundesrat'a da taşınmış oldu.

Muhalefet partileri tarafından yönetilen eylet temsilcileri, asgari saat ücretin gerekliliğine dikkati çekerken, Hristiyan Birlik Partileri (CDU/CSU) ve Hür Demokrat Parti (FDP) temsilcileri muhalefeti seçim kampanyası yapmakla suçladı.

Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) ve SPD ile yönetilen Saarland Eyaletinin de yasa tasarısına ''evet'' oyu vermesi dikkat çekti.

Yasa tasarısının, Almanya'da hükümeti oluşturan CDU/CSU ve FDP'nin çoğunlukta olduğu Federal Meclis'te (Bundestag) görüşülmesi gerekiyor. Asgari saat ücretine karşı çıkan iktidar partileri, yasa tasarısına onay vermeyeceklerini ifade ediyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.