Almanya Suriyeli Mültecilere Kapıları Açıyor

Almanya Suriyeli Mültecilere Kapıları Açıyor

Almanya'da beş eyalet, ülkede yaşayan Suriyelilerin, akrabalarını yanlarına almasına yeşil ışık yaktı.

Almanya'da beş eyalet, ülkede yaşayan Suriyelilerin, akrabalarını yanlarına almasına yeşil ışık yaktı. Suriye ve komşu ülkelerdeki durumun gün geçtikçe kötüleştiğini dile getiren Kuzey Ren Vestfalya (KRV) İçişleri Bakanı Ralf Jaeger, eyalette yaşayan Suriye kökenlilerin o bölgedeki akrabalarının akıbetlerinden endişe duyduklarını ve acil yardımın şart olduğunu söyledi. Jaeger, fazladan mülteci alımıyla somut bir şekilde yardım edebildiklerini vurguladı.

Bunun yanında Suriyeli mültecilerin sınır dışı edilme işlemlerini askıya alma kararı da 6 ay uzatıldı. Bakan Jaeger bu konuda ‘‘İnsanlara karşı eşi benzeri olmayan sertlikle hareket eden bir rejimin olduğu bir ülkeye insanları gönderme sorumluluğu üstlenilebilinir bir şey değil.” sözlerini kullandı ve mültecilere bu konuda güvence verdi.

Gelen mültecilerin oturum izinleri ilk etapta iki seneyle sınırlandırılırken, mültecilere çalışma izni de verilecek. KRV eyaleti böylece toplamda 2 bin Suriyeli mülteciye kapılarını açmış olacak. Hafta içerisinde 17 Suriyeli mülteci eyalete giriş yapmıştı. KRV’de yaşayan Suriye kökenlilerin sayısı 14 bine yakın.

Mülteci dernekleri gelen Suriyeliler için yeterince konaklama yerlerinin bulunmayacağından endişe ederken, uzmanlar belediyelerin mülteci alımına hazır olduklarını dile getiriyor. Eyalette, Suriyeli mültecilerin kalması için binalar kiraladı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.