Alman Vekillerin İlginç Yurtdışı Seyahatleri

Alman Vekillerin İlginç Yurtdışı Seyahatleri

Almanya’da Federal Meclis üyelerinin seyahat harcamaları yüzde 41 artarak 6,88 milyon Euro’ya ulaştı.

Almanya’da Federal Meclis üyelerinin seyahat harcamaları yüzde 41 artarak 6,88 milyon Euro’ya ulaştı. Milletvekillerinin turistik yerlere yaptıkları “iş gezileri” ise Alman basını tarafından ‘komik’ bulundu.

Federal Meclis (Bundestag) Başkanlığı tarafından açıklanan raporda milletvekillerinin Ekim 2011 tarihinden bu yana iki yıllık yasama süresi içinde yaptıkları seyahatlere ilişkin bilgiler yer aldı. Buna göre, vekillerin “seyahat harcamaları” önceki yasama dönemine göre yüzde 41 oranında artış gösterdi ve 6,88 milyon Euro’ya çıktı.

Bundestag Başkanı Norbert Lammert (64) tarafından basına sunulan raporda; vekiller 745 kez, “tekil olarak görev seyahati” yapmış. Uluslararası konferanslara katılım sayısı 189 olarak açıklanırken, komisyon olarak yapılan seyahatlerin sayısı ise 148 şeklinde kayıtlara geçti.

GÖREV SEYAHATİ Mİ, TATİL Mİ?

Alman vekillerinin en çok sevdiği “görev seyahati” destinasyonları arasında ise Fransa (111 kez), Amerika (80 kez) ve Rusya (55 kez) yer alıyor.

Bazı milletvekillerinin Yeni Zelanda seyahati, bir kısmının Küba’ya yaptığı “iş gezisi” ile ilgili açıklama notları ise komik gerekçelere dayanıyor.

Bu destinasyonlar gibi, Güney Amerika, Singapur, Yunanistan ve diğer bazı ülkelere yapılan “görev seyahatlerinin” tatil dönemlerine denk gelmesi ve çok basit gerekçelere dayanması Alman basınında eleştiri konusu oldu.

Bild gazetesi haberinde vekillerin “görevden çok tatil için seyahat ettiği” yorumunu yaptı ve bununla ilgili rapordan ilginç detaylar aktardı.

Federal Meclis Başkanı Lammert’in rapora yazdığı giriş metnini de komik bulan gazete, vekillerin halkın parasını müsrif bir şekilde harcadığı imasında bulundu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.