Alman Siyaseti Yeni Yıl Resepsiyonunda Sivil Toplumu Ağırladı

Alman Siyaseti Yeni Yıl Resepsiyonunda Sivil Toplumu Ağırladı

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, yeni yıl nedeniyle verdiği resepsiyonda vatandaşlar, sivil toplum kurumu temsilcileri ve federal hükümet üyeleriyle bir araya geldi.

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, yeni yıl nedeniyle verdiği resepsiyonda vatandaşlar, sivil toplum kurumu temsilcileri ve federal hükümet üyeleriyle bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı Sarayı Bellevu’de verilen resepsiyona geçirdiği kaza sebebiyle hafif sakatlanan Başbakan Angela Merkel koltuk değnekleriyle katıldı.

Gauck’un misafirleri arasında Türk toplumundan temsilciler de yer aldı. Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Kuzey Almanya Kadın Kolları Başkanı Dilek Ağdan, Almanya Müslümanlar Koordinasyon Kurulu (KRM) Sözcüsü Bekir Alboğa, Hessen Polis Teşkilatı’ndan Başkomiser Döndü Yazgan, göçmen ailelere mensup kız öğrencileri fen bilimlerine teşvik eden Makbule Engelhardt, Uluslararası Af Örgütü Alman Temsilcisi Selmin Çalışkan ve Federal Uyum Bakanı Aydan Özoğuz katılımcılar arasındaydı.

Kırk üç yıldır Schleswig-Holstein eyaleti sınırları içindeki Bad Bramsted’te gönüllü olarak çalışan Dilek Ağdan; Cumhurbaşkanı Gauck’un davetinin kendisini mutlu ettiğini söyledi. DİTİB Kuzey Almanya Kadın Kolları Başkanı Ağdan, “Sembolik ama önemli bir kabul. Gönüllü çalışanlar Türk toplumunda da artmalı.” dedi.

Katolik, Yahudi, Protestan ve Ortodoks dini temsilcilerle birlikte Müslümanlarında temsil edilmesinin Müslümanlar için önemli bir mesaj olduğunu söyleyen KRM Sözcüsü Bekir Alboğa ise bunun Müslümanların da bu toplumun bir parçası olduğunun göstergesi olduğunu kaydetti. Gauck’un davetine toplumun değişik kesimlerinden yaklaşık 150 kişi katıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.