Alman Meclisinde Amerikan Güreşçisi Vekil

Alman Meclisinde Amerikan Güreşçisi Vekil

Almanya'da yeni seçilen federal meclise girmeye hak kazanan 631 milletvekili arasında yıllardır siyasette aktif olanlar olduğu gibi, meclise ilk defa giren isimler de bulunuyor.

Almanya'da yeni seçilen federal meclise girmeye hak kazanan 631 milletvekili arasında yıllardır siyasette aktif olanlar olduğu gibi, meclise ilk defa giren isimler de bulunuyor. Mavi sandalyelere oturacak 230 yeni vekilin arasında sıra dışı ilgi alanları bulunan vekiller de var.

Amerikan güreşine olan merakı ile bilinen Sosyal Demokrat Partili (SPD) Matthias İlgen, politika için bu spordan vazgeçti. Siyasi arenada bundan sonra adil bir şekilde mücadele vermek istediğini belirten 29 yaşındaki yeni siyasi,;enerji, ekonomi ve ulaştırma politikalarıyla meşgul olacak.

2012 yılının sonunda spor kariyerine son veren İlgen, önümüzdeki dört yıl boyunca ancak spor salonlarında vakit buldukça meşgul olacağını söylüyor.

AVRUPA GENELİNDE RİNGE ÇIKTI

15 yaşında SPD’nin gençlik kolları Jusos’a giren Matthias İlgen, 20 yaşında ana parti SPD’ye geçiş yaptı. Amerikan güreşine merakının çocukluğunda başladığını kaydeden SPD’li politikacı, 23 yaşında ilk defa profesyonel olarak ringe çıktı. Güreşçi olarak kastan ziyade aklın önemine dikkat çeken genç politikacı, "Bu güreşin amacı insanları eğlendirmek. Bu yüzden güreşçiler kavgalarını taktiksel şekilde rakibe zarar vermeden yapmalılar." ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.