Alman Meclis Başkanı'na Bilim Dünyasından Destek

Alman Meclis Başkanı'na Bilim Dünyasından Destek

Alman Federal Meclis Başkanı Norbert Lammert’in doktora tezinde intihal yaptığının iddia edilmesi ülkenin gündemine oturdu.

Alman Federal Meclis Başkanı Norbert Lammert’in doktora tezinde intihal yaptığının iddia edilmesi ülkenin gündemine oturdu. Hıristiyan Demokrat Birlik Partili (CDU) Lammert’e ise bilim dünyasından destek geldi.

Freiburg Üniversitesi eski rektörü, siyaset bilimci Wolfgang Jaeger, Lammert’in intihal yaptığını iddia eden şahsın kendisinin hata yaptığını belirtti. Jaeger gibi Süddeutsche Zeitung’a konuşan siyaset bilimci Hans-Otto Mühleisen ise “Şimdiye kadar intihal belirtisini tespit etmiş değilim.” dedi.

İsmini gizli tutan intihal avcısı, Lammert’in 1974 yılında Bochum Ruhr Üniversitesi’ne sunduğu doktora tezinin 42 sayfasında 21 faklı kaynaktan intihal yaptığını belirlediğini iddia etmişti. Bu kaynakların sahipleri Jaeger ve Mühleisen ise bu iddiaları yalanlamış oldu.

Lammert ise intihal suçlamalarından sonra Ruhr Üniversitesi’ne başvurarak konuyu araştırmalarını istedi.

CDU’nun ağır toplarından Lammert, 1974 yılında “Yerel teşkilatlanmalarda parti içi iradenin yapılanması-Ruhr Havzası’ndaki bir CDU teşkilatı örneğinde durum araştırması” konulu doktora tezi hazırlamış, 1975 yılında ise doktor unvanını almıştı.

Eski Savunma Bakanı Karl-Theodor zu Guttenberg, Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Silvana Koch-Mehrin ve Federal Eğitim Bakanı Annette Schavan da doktora tezlerinde intihal yapmakla suçlanmıştı. Zu Guttenberg ve Koch-Mehrin’in intihal yaptığı belgelenirken, Schavan’a yönelik suçlamalar ise hâlâ araştırılıyor. Meclis Başkanı Lammert’e yönelik böyle bir suçlamanın 22 Eylül’deki genel seçimlere kısa süre kala gelmesi ancak muhalefet tarafından kullanılmaması dikkat çekti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.