Alman Halkının Endişeleri 20 Yılın En Düşük Seviyesinde

Alman Halkının Endişeleri 20 Yılın En Düşük Seviyesinde

Almanların en büyük korkuları ve endişeleriyle ilgili araştırma halkın ekonomik problemlerle ilgili endişelerin son 20 yılın en düşük seviyesinde olduğunu ortaya koydu.R+V Sigortası'nın yaptıdığı araştırmanın sorumlusu Rita Jakli,...

Almanların en büyük korkuları ve endişeleriyle ilgili araştırma halkın ekonomik problemlerle ilgili endişelerin son 20 yılın en düşük seviyesinde olduğunu ortaya koydu.

R+V Sigortası'nın yaptıdığı araştırmanın sorumlusu Rita Jakli, "Almanların en büyük korkuları arasında geçim endişesi, doğal afetler ve can sağlığı yer alıyor. İnsanlar özellikle yaşlılık dönemlerinde bakıma muhtaç kalmaktan korkuyorlar." dedi.

1991 senesinden beri her yıl yapılan araştırmanın en ilgi çekici sonuçlarından birisinin de korkuların geçen senelere göre azalması olduğunu dile getiren Jakli, "Ülke ekonomisinin kötüye gitmesinde Almanlar endişesi çok az." ifadelerini kullandı.

Jackli, "Almanların korkularını ve endişelerini 23 seneden beri takip ediyoruz. Günümüzün Almanları son kez 20 sene önce bu kadar endişesiz olmuştu. Ekonominin kötüye gitmesi ve siyasi istikrarın zedelenmesi konularındaki korkular çok azaldı." şeklinde konuştu.

Araştırmanın bilimsel boyutunu takip eden Profesör Dr. Manfred Schmidt ise maddiyat ile alakalı endişelerin Almanya tarihi ile alakalı olduğunu söyledi.

Schmidt, "Geçim sıkıntısı ile alakalı korkuların Almanya tarihine dayanan sebepleri var. Weimar Cumhuriyeti'nde yaşanmış olan olağanüstü enflasyon ve 1948 yılındaki para reformundan kaynaklanıyor." dedi.

Evliliklerin dağılması veya ilişkilerin son bulması ise araştırmaya göre korkular arasında son sırada yer alıyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.