Alman Eğitim Bakanı: Eğitime Katkı Veren İnisiyatifler Memnuniyet Verici

Alman Eğitim Bakanı: Eğitime Katkı Veren İnisiyatifler Memnuniyet Verici

Almanya Federal Eğitim ve Bilim Bakanı Prof. Dr. Johanna Wanka, Türk toplumunun kendi inisiyatifleriyle eğitim merkezleri ve okullar açmasını memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Almanya Federal Eğitim ve Bilim Bakanı Prof. Dr. Johanna Wanka, Türk toplumunun kendi inisiyatifleriyle eğitim merkezleri ve okullar açmasını memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Cihan Haber Ajansı'na mülakat veren Johanna Wanka, PISA eğitim araştırmasına göre Almanya’daki Türk kökenli öğrencilerin özellikle matematik gibi derslerde önemi iyileşmeler görüldüğünü vurguladı. Almanya’daki iki dilli ve iki kültürü tanıyan Türk gençlerinin potansiyelinin Almanya için bir şans olduğunu vurgulayan Bakan Wanka, "Bu memnuniyet verici. PISA araştırmasının kamuoyunda eğitim bilincinin artmasında katkısı oldu. Gençlerin eğitimlerine katkı verecek her inisiyatifi memnuniyetle karşılıyorum." diye konuştu.

Johanna Wanka, bugün Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'la birlikte ‘2014 Türk-Alman Bilim Yılı’nın resmi açılışını yapacak. Açılış öncesi Cihan'a konuşan Bakan Wanka; bilgi iletişim, nano ve biyoteknoloji ve yenilenebilir enerjinin işbirliğinin ana konularını teşkile edeceğini söyledi. Wanka, “Almanya’da yarıdan fazlası Alman vatandaşı olan yaklaşık 3 milyon Türk yaşıyor. İşbirliğinden iki ülke de kazançlı çıkacak.” dedi.

Türkiye ve Almanya’nın hükümetler düzeyindeki bilim işbirliğinin 30.yılını kutladıklarını söyleyen Alman Eğitim ve Bilim Bakanı Wanka şöyle konuştu: “30 yılda işbirliğimizin önemli temelleri atıldı. Alman ve Türk yüksekokullarında şu an devam etmekte olan 848 ortak projesi var ve bu artarak devam ediyor. Türk-Alman bilim adamları ile sağlık araştırmaları, gıda, biyoteknoloji ve tarım araştırmalarında önemli işbirliklerimiz var. 2014 Bilim Yılı vesilesiyle işbirliğimizi geliştirmek istiyoruz.”

Türkiye’nin dinamik gelişimi ve güçlü ekonomisi ile Asya ile Avrupa arasında köprü olduğunu vurgulayan Wanka, “Almanya’da yarıdan fazlası Alman vatandaşı olan yaklaşık 3 milyon Türk yaşıyor. Bu işbirliğinden iki ülke de kazançlı çıkacak.” ifadelerini kullandı.

2014 Türk-Alman Bilim Yılı’nda bilgi, iletişim, nano ve biyo teknolojilerle yenilenebilir enerji ana konuları teşkil edecek. Bilim Bakanı Wanka, Berlin’de merkezi olan Türk- Alman Bilim ve İletişim Teknolojileri Merkezi’nin İstanbul merkezinin açılışını gerçekleştireceklerini kaydetti. İstanbul’da açılan Türk-Alman Üniversitesi’nin de (TDU) iki ülke ilişkisine yeni bir boyut getirdiğini söyleyen bakan, TDU’nun iki kültürün ve toplumun buluşma yeri olacağını ifade etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.