Alman Bakan İstifa Çağrılarını Reddetti: Çok Ektim, Şimdi Biçmek İstiyorum

Alman Bakan İstifa Çağrılarını Reddetti: Çok Ektim, Şimdi Biçmek İstiyorum

Alman Savunma Bakanı Thomas de Maiziere, insansız hava uçağı Euro Hawk skandalı çerçevesinde kendisine yöneltilen istifa taleplerini geri çevirdi.

Alman Savunma Bakanı Thomas de Maiziere, insansız hava uçağı Euro Hawk skandalı çerçevesinde kendisine yöneltilen istifa taleplerini geri çevirdi. Hristiyan Demokrat Birlik Partili (CDU) Bakan de Maiziere, siyasi kariyerinde başlattığı reformların semeresini görmeden bir çok bakanlığı yönettiğini belirterek, “Çok ektim, şimdi biçmek istiyorum.” dedi.

Stuttgarter Zeitung’a konuşan de Maiziere, “Siyasetçi olarak bu iniş ve çıkışlardan geçmek gerekiyor. Önceden çalışmalarım için çok takdir topladım, belki bazen de çok fazla.” ifadelerini kullandı.

Euro Hawk ile ilgili soruları cevaplamak istemeyen Bakan de Maiziere, Federal Meclis Komisyonu’nun araştırdığı bu konuda şahit konumunda olduğuna dikkat çekti. Alman Ordusu’nun 70’li yıllarda Starfighter uçaklarının kitleler halinde düşmesiyle derinden sarsıldığını belirten bakan, bundan dolayı uluslararası karşılaştırmada Almanya’nın uçaklara lisans dağıtımı konusunda en titiz ülkelerden biri olduğunu ifade etti.

Muhalefetteki partiler Bakan de Maiziere’nin istifasını talep ederken, Birlik Partileri (CDU/CSU) Meclis Grubu Başkanı Volker Kauder bakana destek çıktı. Neue Osnabrücker Zeitung’a konuşan Kauder, “O iyi bir Savunma Bakanı, dolayısıyla görevde kalacaktır.” açıklamasında bulundu.

Bilindiği gibi, Alman Parlamentosu’nda insansız hava aracı projesi ‘Euro Hawk’ta muhtemel hata ve ihmalleri, 500 milyon Euro’dan fazla yatırımın boşa gitmesinin sebeplerini araştırmak için kurulan özel komisyon işbaşı yaparak tanıkların ifadelerini almaya başlamıştı.

Komisyona şimdiye kadar Alman Ordusu’nda 2002-2009 yılları arasında genel müfettiş olarak görev yapan General Wolfgang Schneiderhahn, projenin temelinin atıldığı 2001 yılında Savunma Bakanı olan Sosyal Demokrat Partili (SPD) Rudolf Scharping ile Euro Hawk projesinin imzalandığı 2007 yılında bakanlığı yöneten Hristiyan Demokrat Birlik Partili (CDU) Franz Josef Jung ifade verdi.

Bakan de Maiziere ise önümüzdeki çarşamba günü komisyonun sorularını cevaplayacak. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.