Alman Adalet Bakanı: Nsu Raporu, Yeni Dönem İçin Ev Ödevleri İçeriyor

Alman Adalet Bakanı: Nsu Raporu, Yeni Dönem İçin Ev Ödevleri İçeriyor

Almanya'da Federal Meclis’in Nasyonal Sosyalist Yeraltı Örgütü NSU Araştırma Komisyonu’nun hazırladığı nihai raporun genel seçimlere de etki etmesi bekleniyor.

Almanya'da Federal Meclis’in Nasyonal Sosyalist Yeraltı Örgütü NSU Araştırma Komisyonu’nun hazırladığı nihai raporun genel seçimlere de etki etmesi bekleniyor.

Federal Adalet Bakanı Sabine Leutheusser-Schnarrenberger, raporun eylül ayındaki genel seçimlerle oluşacak yeni dönem için yapılması gereken ev ödevlerini içerdiğini ifade etti.

Berlin’de Yabancı Gazeteciler Cemiyeti’nin üyeleri ile bir araya gelen ve soruları cevaplandıran Leutheusser-Schnarrenberger, raporun konuyla ilgili kendi tutumunu doğruladığını söyledi. Bakan, “Bu rapor bizim daha neleri değiştirmemiz, nerelerde reform yapmamız gerektiğini gösteriyor. Önümüzdeki dönem seçimlerden sonra oluşacak hükümet ve meclis bu görev ile karşı karşıya olacaktır.” dedi.

Leutheusser-Schnarrenberger, özellikle istihbarat örgütlerinin takip ettikleri çevrelerde kazandıkları muhbirler konusunda açık ve net bir yasal düzenlemeye ihtiyaç olduğunu söyledi.

‘SPD-YEŞİLLER KOALİSYONUNUN ŞANSI SIFIR’

22 Eylül’de yapılacak genel seçimle ilgili gelen bir soru üzerine ise bazı anketlerin partisini yüzde 7’lerde gösterdiğine dikkat çeken ve Hür Demokrat Parti olarak Hıristiyan Birlik partileri ile beraber yürüttükleri hükümetin devamı için çalışacağını söyleyen bakan, Sosyal Demokrat Parti (SPD) ve Yeşiller’in koalisyon kurma şansının sıfır olduğunu belirtti.

Leutheusser-Schnarrenberger, alternatifin ya büyük koalisyon olduğunu ya da SPD/Yeşiller ve Sol Parti’den oluşacak sol bir koalisyon olduğunu ifade etti. Fakat hiçbir parti Sol Parti ile koalisyona sıcak bakmıyor. SPD ile ortaklığa sıcak bakmadıklarını da söyleyen Adalet Bakanı, Saarland Eyaleti’nde bunun denendiğini ve başarılı olmadığını söyledi.

Leutheusser-Schnarrenberger, SPD’nin Otto Schily döneminde yaptıklarına dikkat çekerek, bu parti ile vatandaş hakları konusunda anlayışlarının çok farklı olduğunu ifade etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.