Aliyev'in Doğum Günü 'Gül Bayramı' Olarak Kutlanıyor

Aliyev'in Doğum Günü 'Gül Bayramı' Olarak Kutlanıyor

Azerbaycan milli lideri merhum Haydar Aliyev'in 91'inci doğum yıl dönümü, Gül Bayramı kutlanıyor.Etkinlikler kapsamında başkent Bakü'deki Haydar Aliyev Sarayı'nın önünde bulunan park dünyanın çeşitli ülkelerinden getirilen çiçeklerle...

Azerbaycan milli lideri merhum Haydar Aliyev'in 91'inci doğum yıl dönümü, Gül Bayramı kutlanıyor.

Etkinlikler kapsamında başkent Bakü'deki Haydar Aliyev Sarayı'nın önünde bulunan park dünyanın çeşitli ülkelerinden getirilen çiçeklerle süslendi. Bayram dolayısıyla rengarenk çiçeklerle donatılan parklar, günün erken saatlerinden itibaren vatandaşların akınına uğradı. Park alanında bulunan çiçek takları içerisinden geçen vatandaşlar izdihama sebep oldu. Haydar Aliyev'in binlerce çiçekten yapılan dev boyutlardaki posteri izleyenleri hayran bıraktı. Dünyanın bir çok ülkesinden getirilen çiçeklerle yapılan çeşitli hayvan ve çizgi film kahramanları bayram alanına gelen ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Bayram alanında basına açıklamalarda bulunan Bakü Valisi Hacıbala Abutalıbov, bu yıl gerçekleştirilen gül bayramı için dünyanın çeşitli ülkelerinden yaklaşık 6 milyon adet civarında çiçeğin ülkeye getirildiğini söyledi. Abutalıbov ''Bayram dolayısıyla Afrika'nın çeşitli ülkelerinden ender çiçekler getirdik. Hatta en son Güney Afrika Cumhuriyetinden bile bir tır çiçek getirdik ''dedi.

Cihan Haber Ajansı'na(Cihan) açıklamalarda bulunan Humar Kerimova isimli Azeri kadın Azerbaycan'ın en güzel bayramlarından birini kutladıklarını belirtti. Kerimova en kısa zamanda ülkenin işgal edilen topraklarında da benzer bayramları gerçekleştirme temennisinde bulundu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.