Akyürek, ‘İnovasyon Zirvesi’nde konuştu

Akyürek, ‘İnovasyon Zirvesi’nde konuştu

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Yenilikçi Fikirler Topluluğu'nun davetlisi olarak katıldığı İnovasyon Zirvesinde konuştu.

SÜ Alaaddin Keykubat Kampusu Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen zirveye konuşmacı olarak katılan Başkan Akyürek, üniversitelerin öğrenci toplulukları ile canlandığını belirterek, SÜ'de 72 ayrı toplulukta hizmet veren öğrencileri tebrik etti. Belediye olarak ayrım yapmadan tüm öğrenci topluluklarının her zaman destekçisi olduklarını kaydeden Başkan Akyürek, sosyal projelerde yer alan öğrencilerin kazandıkları birikimlerle geleceklerine yön verdiklerini ifade etti.
Konya'yı diğer şehirlerden ayıran 3 temel özellik olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, “Birincisi tarihte bilinen ilk kent yaşamına ev sahipliği yapmış bir şehide yaşıyoruz. Onlarca medeniyet bu topraklardan geçmiş. Sosyal genetik yoluyla bu topraklarda yaşamış tüm medeniyetlerin mirasçısı konumundayız. İkincisi, Selçuklu başkentiyiz. Anadolu'nun bizim medeniyetimizin merkezi olmasında Selçukluların 200 yıllık mücadelesinin büyük rolü var. Farklı dinlerde insanlar Selçuklularda hep birlikte yaşamış, çoğulculuğu keşfetmiş. Konya bu açıdan da misyonu olan bir kent konumunda. Üçüncü olarak, dünyadaki en önemli yenilikçi fikirlerin sahibi olan Mevlana'nın kentindeyiz” dedi.
İnovasyonun yerel yönetimlerde mutlaka hayata geçirilmesi gerektiğini kaydeden Başkan Akyürek, konuşmasını şöyle sürdürdü, “Hazreti Mevlana, pergel metodu ile dünyaya açılırken kendi dünyasına sahip olma, kendi olmaktan uzaklaşmadan başkası ile birlikte olmayı yüzyıllar öncesinde ortaya koymuş. Şu ana kadar dünyada kaç insan yaşamışsa o kadar farklı fikir, o kadar farklı dünya var. Beyinlerimizi, düşüncelerimizi hem çokluk içindeki birliğe çevirmemiz, hem de her anın birbirine eşit olmadığının farkında olarak yeniliğe açık olmamız gerekiyor.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.