Akyazı'ya 'Recep Tayyip Erdoğan' İsmi Meclisi Gerdi

Akyazı'ya 'Recep Tayyip Erdoğan' İsmi Meclisi Gerdi

Trabzon'da, yapımı devam eden ve içerisinde Trabzonspor’un maçlarını oynayacağı stadyumun da yer alacağı Akyazı Spor Kompleksi adının 'Recep Tayyip Erdoğan Gençlik ve Spor Kompleksi' olarak değiştirilmesiyle Büyükşehir Belediye Meclisi'nde...

Trabzon'da, yapımı devam eden ve içerisinde Trabzonspor’un maçlarını oynayacağı stadyumun da yer alacağı Akyazı Spor Kompleksi adının 'Recep Tayyip Erdoğan Gençlik ve Spor Kompleksi' olarak değiştirilmesiyle Büyükşehir Belediye Meclisi'nde olay çıktı. Belediye Meclisinin teklifi oy çokluğu ile kabul etmesinin ardından karara tepki gösteren CHP İl Başkanı Yavuz Karan ile AK Partili oldukları iddia edilen kişiler arasında arbede yaşandı.

Şehirde hafta başından beri tartışmalar konu olan Akyazı Spor Kompleksi’nin isim değişikliği, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun, pazartesi günü yapılan meclis toplantısındaki önerisiyle başladı. Gümrükçüoğlu’nun Akyazı Spor Kompleksi'nin adının, Recep Tayyip Erdoğan Spor Kompleksi olarak değiştirilmesini gündeme getirdiği toplantıda yapılan oylama sonucu teklif görüşülmek üzere Büyükşehir Belediyesi Kültür Komisyonu'na sevk edildi.

Kültür Komisyonu yaptığı görüşmenin ardından stadyumun isim hakkı haricinde komplekse Recep Tayyip Erdoğan Gençlik ve Spor Kompleksi adının verilmesini uygun buldu. Komisyon kararında, "Trabzon’umuzun malumu üzere Akyazı’da devam eden stadımızla ilgili Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Trabzonspor’umuza bu tesisi kazandırabilmek için 31 Temmuz 2008 tarihinde Kıyı Kanunu 6. maddesinde değişiklik yaptırarak Türkiye’de ilk defa dolguda spor tesisi ve stat yapmanın önünü açmıştır. Yapım aşamasını da TOKİ'ye vererek ilimize bu stat ve kompleksin kazanımında şahsi gayretleri olmuştur. Trabzon'da yapılan birçok yatırım ve spor kompleksi çalışmalarını vefayla hatırlatmak için spor kompleksi olan alanın adının (stadyum kısmı dışında kalacak şekilde sponsorluk açısından Trabzonspor’ca değerlendirmek üzere) 'Recep Tayyip Erdoğan Gençlik ve Spor Kompleksi' olarak verilmesi komisyonumuzca oy birliği ile uygun görülüp, alınacak öneri kararının ilgisi münasebeti ile Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Spor Genel Müdürlüğü'ne iletilmesi uygun görülmüştür." görüşlerine yer verdi.

Komisyonun raporu, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin bugünkü oturumunda ele alındı. Teklife karşı çıkan bazı muhalif meclis üyeleri raporla ilgili lehte konuşmalar yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kararın Trabzonlunun bir vefası olduğunu savundu. Söz konusu olan kişinin ülkenin Cumhurbaşkanı olduğunu ifade eden Gümrükçüoğlu, şöyle konuştu:

"Kültür Komisyonu da konuyu enine boyuna en iyi şekilde görüşmüş, araştırmıştır. Komisyon raporunda, 'Stadyum dışında kalacak şekilde spor kompleksinin adının Recep Tayyip Erdoğan Gençlik ve Spor Kompleksi olarak isimlendirilmesi komisyonumuzca uygun görülmüştür. Alınacak öneri kararı ilgili bakanlık tarafından değerlendirilmek üzere Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne iletilmesi uygun görülmüştür' denilmiştir. Yani stada verilen bir isim değildir. Bunu yaptıran Sayın Cumhurbaşkanımızdır. Bu öneri kararı ilgili genel müdürlük ve bakanlıkça değerlendirilir."

'2010-11 ŞAMPİYONLUĞUNU ÇALAN KİŞİNİN ADININ VERİLMESİ DOĞRU DEĞİLDİR'

Konuşmaların ardından yapılan oylamada da teklif oy çokluğu ile kabul edildi. Bu sırada salonda bulunan CHP İl Başkanı Yavuz Karan, ayağa kalkarak tepki gösterdi. Karan, "Sayın Başkan, yanlış yapıyorsunuz. 2010-2011 şampiyonluğunu çalan kişinin adının buraya verilmesi doğru değildir." diye bağırdı.

Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu ise "İzin almadan konuşan beyefendiyi dışarıya davet ederim" diyerek oturumu kapattı.

Bu sırada, AK Partili oldukları iddia edilen ve meclisi misafir olarak gelen bazı kişilerle Karan ve CHP'liler arasında tartışma yaşandı. Söz düellosunun ardından yaşanan arbede görevlilerin ve diğer meclis üyelerinin araya girmesiyle yatıştırıldı.

"YALAKALIK YAPILIYOR"

CHP İl Başkanı Yavuz Karan, salon dışında yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘yalakalık’ yapıldığını iddia etti. Karan, şöyle konuştu:

"Hüseyin Avni Aker bugün bu mecliste Belediye Başkanı tarafından bir kez daha öldürülmüştür. Bu kompleksin adı Hüseyin Avni Aker olmayacaksa bu şehre emeği geçmiş birçok isim vardır. Çok açık söylüyorum Belediye Başkanı hakkındaki rüşvet ve yolsuzluklardan sıyrılabilmek için dokunulmazlık zırhına ihtiyacı vardır. O yüzden Recep Tayyip Erdoğan'a yalakalık yapmaktadır. Bu kent Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na terk edilecek kadar sahipsiz ve kimsesiz bir şehir değildir. Bu işin peşini bırakmayacağız. Bundan sonra Trabzon sokaklarında o kaçacak, biz kovalayacağız."

AKYAZI SPOR KOMPLEKSİ

Yapımı devam eden ve deniz dolgusu ile elde edilen alan üzerine kurulacak olan Akyazı Spor Kompleksi'de, Trabzonspor’un maçlarını oynayacağı stadyumun yanı sıra, 2 adet çim saha, 5 adet halı saha, Kamp Eğitim Merkezi ve İl Gençlik Spor Müdürlüğü hizmet binası bulunuyor.

TOKİ tarafından Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadyumu, 19 Mayıs Spor Salonu, Akçaabat Fatih Stadyumu ve Trabzon Otogarı'nın arsaları karşılığında yaptırılan Akyazı Spor Kompleksi, tamamlandıktan sonra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne devredilecek. Ardından kompleks içindeki stadyum Trabzonspor'a kiralanacak.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.