Aksiyon üretmeliyiz

Aksiyon üretmeliyiz

TİMAV tarafndan düzenlenen Geleneksel Hikaye Yarışması’nın ödül töreninde konuşan Başkan Abdullah Ecevit Öksüz, “Bugün imam hatip öğrenci sayımız ise 1 milyon ikiyüzbinleri aştı. Artık mazeretler değil, çözüm sunmak, aksiyonlar üretmek zorundayız” dedi

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) tarafından Türkiye genelindeki tüm İmam Hatip Liseleri arasında düzenlenen 5. Geleneksel Hikaye Yarışması’nın ödül töreni Mevlana Kültür Merkezi Sema Salonu’nda gerçekleştirildi. Törene Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, AK Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy TİMAV Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz ve çok sayıda davetli katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan TİMAV Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz, “Rabim zor zamanlarımızı geride bırakmayı bizlere lütfetti. Türkiye genelinde bu yıl itibariyle İmam Hatip Lisesi sayımız bin 226’ya, ortaokul sayımız 2 bin 83’e yükseldi. Bugün ortaokul ve liselerimizde öğrenci sayımız ise 1 milyon iki yüzbinleri aştı. Önümüzdeki tüm engeller kaldırılmışken, okul ve öğrenci sayılarımız tarihi rekorlara imza atarken, artık mazeretler değil, çözüm sunmak, şikayet etmek değil, gayretlerimizi arttırmak ve reaksiyonlar değil aksiyonlar üretmek zorundayız. Çünkü sosyal hayatımızda, inanç kaynaklarımızın, Kur’an ve sünnetin doğru anlaşılmasında ve yorumlanmasında, ümmetin birlik ve dirliğinin geliştirilmesinde, ilmi, siyasi, sosyal ve iktisadi bağlamda istiklal ve istikametimizin inşası ve istikrarında İmam Hatip ruhuna olan ihtiyacı en derinden hissettiğimiz dönemleri yaşıyoruz” dedi.

DÜNYAYA SÖYLEYECEK SÖZÜMÜZ VAR

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı olarak özelde İmam Hatipler, genelde ise din eğitimi, gençlik ve sosyal politikalar adına bilgi, düşünce ve strateji üretmek gayesiyle çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Abdullah Ecevit Öksüz, “İmam Hatiplilerin dünyaya ve insanlığa söyleyecek sözleri, üreteceği değerleri bir düşünce kuruluşu formatında yansıtmaya, özgün projeler üretmeye ve uygulamaya devam edeceğiz. Bu yolda bizimle aynı safta yer alan ve katkılarını her zaman yanımızda hissettiğimiz gönüldaşlarımıza teşekkürü bir borç bilirim” diyerek sözlerini tamamladı. Gecede söz alan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da sivil toplum kuruluşları ile birlikte yürüttükleri toplam 27 proje olduğunu, önümüzdeki dönemde de bu çalışmaların devam edeceğini vurguladı. Altay, TİMAV ile yürüttükleri Hikaye Yarışması projesinde dereceye giren ve katılan tüm öğrencileri tebrik etti. TİMAV tarafından 2012 yılından bu tarafa geleneksel hale getirilen ve Selçuklu Belediyesi’nin katkılarıyla organize edilen yarışma, Türkiye genelindeki tüm İHL’lere gönderilen duyuru ve afişlerle Ocak ayında başlatıldı. Bu yıl serbest temada gerçekleştirilen yarışmada İmam Hatip Lisesi’nde okuyan öğrencilerin ufuklarını geliştirmeleri ve genişletmeleri, kendilerini ifade edebilme ve toplumsal varlıklarını ortaya koyabilme kabiliyetlerini sergileyebilmeleri, bilgi beceri ve kabiliyetlerini geliştirebilmeleri ve var olan potansiyeli ortaya koyabilmeleri hedeflendi.

600’ÜN ÜZERİNDE HİKAYE YARIŞTI

1 Mart’a kadar TİMAV’a ulaşan yüzlerce hikaye ilk olarak 15 kişiden oluşan ön jürinin elemelerinden geçti. Ön Jüri elemeleri sonrası Türkiye çapında öykü alanında tanınan ve otorite kabul edilen Köksal Alver, Sadık Yalsızuçanlar, Abdullah Harmancı ve Mehmet Kahraman’dan oluşan asıl jürinin puanlaması ile dereceye giren öğrenciler belirlendi. Yarışma sonuçları TİMAV’ın web sitesinden de açıklandı. Birinciye 6 tam alın, ikinciye 4 tam altın, üçüncüye 2 tam altın ödül verilen yarışmada, mansiyon kazanan öğrenciler ise İ-Pad mini ile ödüllendirildi. Türkiye genelindeki 58 farklı ilden 300 civarında İmam Hatip Lisesi’nden 600’ün üzerinde hikayeyle katılımın gerçekleştiği yarışmaya en çok katılım sağlayan il 109 hikayeyle İstanbul olurken ikinci sırada 95 hikayeyle Konya yer aldı. İmam Hatip Şöleni havasında gerçekleşen program, ödüllerin takdiminin ardından sevilen ezgi sanatçısı Mustafa Cihat konseri ve sanatçı Serdar Tuncer’in şiir ve sohbetiyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.