Akşehir’e 4 yeni anaokulu yapılıyor

Akşehir’e 4 yeni anaokulu yapılıyor

Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Konya İl Özel İdaresi’nden Akşehir’e 4 adet bağımsız anaokulu yapılması için ödenek çıktığını söyledi.

Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Konya İl Özel İdaresi’nden Akşehir’e 4 adet bağımsız anaokulu yapılması için ödenek çıktığını söyledi.

Oğul, yaptığı açıklamada, Akşehir’de halen Zübeyde Hanım, Küçükağa, Nene Hatun, Açelya, Gülmece ve Çakıllar anaokulu adlarında 6 anaokulunun hizmet verdiğini belirtti.

Ayrıca Kız Meslek Lisesi ve Şehit Öğretmen Gürkan Arıtürk Kız Meslek Lisesi’nin uygulamalı anaokullarının bulunduğunu ifade eden Oğul, ilkokul ve ortaokulların binaları içinde ise anasınıfları bulunduğunu, Akşehir’de okul öncesi eğitimde okullaşma oranlarının yüzde 100'e yaklaştığını bildirdi.

Oğul, bağımsız anaokullarında 36 ile 60 ay arasındaki çocukların okul öncesi eğitim aldığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Çocukların en az iki yıl okul öncesi eğitim almalarını amaçlayan 4 adet anaokulunun Akşehir’e yapılması için Konya İl Özel idaresi kaynaklarından ödenek çıktı. Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yapacağı ihale ile bağımsız anaokulları, Cumhuriyet İlkokulu, Şehit Öğretmen Gürkan Arıtürk Kız Teknik ve Meslek Lisesi, 24 Ağustos Ortaokulu bahçeleri ile Adsız beldesindeki anaokulu için ayrılan arsaya yapılacak. Akşehir’de; ilkokul, ortaokul ve liselerde derslik ihtiyacımız yoktur. Tüm okullarda 25-30 kişilik sınıflarda normal öğretim tam gün eğitim yapılmaktadır. Bu okullaşmada Akşehir Belediyesi, Milli Eğitim’e arsa sağlamada öncü olmuş, Akşehir’de eğitimin fiziki altyapısına büyük katkı sağlamıştır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.