Akşehir hal binasının yenileme projesi hazır

Akşehir hal binasının yenileme projesi hazır

Konya’nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Akşehir’deki hal binası olarak bilinen ve sarraflar, kasaplar ve sebzecilerin olduğu bölümün projesinin tamamlandığını, projenin de Konya Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’nca onaylandığını söyledi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Başkan Oğul, “Akşehir Hal Binası olarak bilinen çarşının Cevdet Köksal Caddesi’ne bakan bölümü 800. Yıl Çarşısı adı ile yenilendi. İkinci etabı için proje çalışmaları tamamlandı. Sarraflar, kasaplar, sebzecilerin olduğu bölümün projesi Konya Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’nca onaylandı. Artık proje ihale edilerek hayata geçirilecek. İnönü Caddesi’nin sarraflar kısmı banka hizasına kadar 5 katlı bina, Batı Cephesi Karargah Müzesi karşısı 8,5 metrelik yükseklikte iki bloktan oluşacak bu binaların dış cephesi tarihi dokuya uygun inşa edilecektir. Nasreddin Caddesi’ne bakan kısım ise 4 katlı olarak inşa edilecektir. İç kısımda ise 4 katlı bir blok inşa edilecektir. Bu proje 5 bloktan oluşuyor. Bodrum katı kapalı otopark, zemin katlar işyeri ve üst katlarda bürolardan oluşmaktadır. Ayrıca bu proje içinde 80 yataklı bir otel de bulunmaktadır” dedi.

Bu alanın Akşehir’in cazibe merkezi olmasını istediklerini söyleyen Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul “5 ayrı bloktan oluşan bu çarşı ile ticaretin gelişmesini, bölgenin eskisi gibi ticari merkez olmasını, Arasta ile bütünleşerek Akşehir’in ticari kalbinin bu bölgede yeniden yeşermesini ve atmasını amaçlıyoruz. Bu bölgenin yenilenmesi, Arasta’nın da restore edilmesi gerekmektedir” diye konuştu.

NASREDDİN HOCA STADYUMU’NA 2 BİN KİŞİLİK YENİ TRİBÜN
Başkan Abdülkadir Oğul, Nasreddin Hoca Stadyumu’ndaki kullanılamayan açık tribünün yıkılarak yerine 2 bin kişilik yeni bir tribün yapılacağını da söyledi. Başkan Oğul, “Nasreddin Hoca Stadyumu’ndaki açık tribüne yıllardır seyirci alınamıyordu. Yapılan analiz ve incelemeler sonucunda bu açık tribüne yıkım kararı verildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürü hemşehrimiz Sayın Mehmet Baykan’ın talimatları ile Tesisler Daire Başkanı Akşehir’de incelemelerde bulundu. Nasreddin Hoca Stadyumu’ndaki açık tribünün yıkılarak yerine 2 bin kişilik tribün yapılması için çalışmalar başladı. Yıllardır seyirci alınmayan ve yıkım kararı bulunan açık tribün yıkılacak ve yerine 2 bin kişilik yeni bir tribüne kavuşacağız” dedi.

Sanayi yanındaki Akşehir Belediyesi’ne ait Spor Tesisleri’nin Akşehir Belediye Meclis Kararı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’na tahsis edildiğini belirten Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, “Bu alana da 2 adet sentetik çim saha yapılacak. Birinci sentetik çim saha ihale edilip tamamlandı. İkinci sentetik çim saha 2014 yılı içerisinde ihale edilecek. Bu spor tesisleri içindeki binada sporcuların soyunma odaları, duş, tuvalet gibi amatör spor kulüplerinin yararlanacağı şekilde tadilat yapılacak. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün inşa ettiği Gençlik Merkezi de tamamlandı. Bu binada gençlere kurslar açılacak. Bahçesinde tenis kortu ve basketbol sahası bulunan bu tesis Akşehir gençlerine 2014 yılı içinde hizmet vermeye başlayacak“ diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.