Akşehir Belediyesi'nden Hıdrellez etkinliği

Akşehir Belediyesi'nden Hıdrellez etkinliği

Konya’nın Akşehir ilçe Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Hıdrellez etkinlikleri bu yıl da geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Akşehir Kent Ormanı Nimetullah Nahçivani Türbesi civarında gerçekleştirilen etkinlikte vatandaşlara gölle ikramı da yapıldı. Hıdrellez etkinliğine Akşehir Kaymakamı Ali Dursun, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Garnizon Komutanı Yarbay Güngör Çakır, Akşehir Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, İlçe Emniyet Müdürü Emin Kafalı, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs, Akşehir Belediye Meclisi Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, etkinlik alanındaki vatandaşları ziyaret ederek onlarla sohbet etti. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Başkan Akkaya ile özellikle çocuklar fotoğraf çektirmek için birbirleriyle yarıştı. Bu yılki etkinliklerde Akşehir Belediyesi tarafından etkinlik alanına kurulan salıncak, genç yaşlı tüm vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Gölle dağıtımından önce Akşehir Belediyesi Mehter Takımı tarafından çeşitli gösteriler sunulurken Başkan Akkaya tarafından etkinlik alanındaki çocuklara balon dağıtıldı. Yine programa katılan protokol tarafından Akşehir Belediyesi’nin ikramı olan pamuk şeker de çocuklara dağıtıldı. Programda halk oyunları ekibinin gösterisi de vatandaşlarca ilgiyle izlendi. Gölle ikramı öncesi yılın bereketli, sağlıklı ve bolluk içinde geçmesi için dua edildi. Duanın ardından etkinliğe katılan protokol tarafından Akşehir Belediyesi’nin ikramı olan gölleler vatandaşlara dağıtıldı. Buğday, nohut kuru fasulye gibi baklagillerin haşlanarak pişirilmesinden oluşan ve bereketi temsil eden gölleden almak isteyen vatandaşların yoğun talebi sayesinde gölle kazanları kısa sürede boşalırken, vatandaşlar Hıdrellezin böyle manalı bir şekilde kutlanmasından duydukları memnuniyeti ifade etti.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Hıdrellez etkinlikleri çerçevesinde Nasreddin Hoca Huzurevi’ni de ziyaret ederek huzurevinde kalan yaşlılara da gölle ikram etti. Huzurevinde kalan yaşlıların elini öperek onlarla sohbet eden Başkan Akkaya, yaşlılardan eski Hıdrellez anılarını da dinledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.