Akkuş: Nurcanın yanındayız

Akkuş: Nurcanın yanındayız

Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş, Bayan Halter Milli Takımının Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu rekortmen sporcusu Nurcan Taylana yönelik, Biz bu süreç tamamlanana kadar sporcumuzun yanın

Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş, Bayan Halter Milli Takımı’nın Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu rekortmen sporcusu Nurcan Taylan’a yönelik, “Biz bu süreç tamamlanana kadar sporcumuzun yanındayız” dedi. Akkuş, Türkiye Spor Yazarları Derneği Ankara Şubesi’nde düzenlediği basın toplantısında, Bayan Halter Milli Takımı’nın Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu rekortmen sporcusu Nurcan Taylan’a yönelik doping iddialarıyla ilgili gazetecilerin sorularını cevapladı.

“Dünya’da en yoğun doping kontrolü yapan federasyon bizdik” diyen Halter Federasyonu Başkanı, Uluslararası Halter Federasyonu IWF’nin dünya genelindeki halter federasyonlarından toplamda yaklaşık bin numune almasına karşın, sadece Türkiye Halter Federasyonu’ndaki yaklaşık 100 sporcudan 400-500 civarında numune aldığını belirtti. Bu oyunculardan bazılarının da dopingli çıktığını hatırlatan Akkuş, “Sporcuların kullandığı ürünler tamamen federasyonun kontrolünde, herhangi bir sporcu Milli Takım kamplarına yanında herhangi destekleyici ürünle gelemez. Bunlar bizden talep edilir biz de bunların içerisinde doping ihmaline inanmadığımız firmalardan bu ürünleri alıp sporculara dağıttık yıllar boyunca” diye konuştu.

NURCAN TAYLAN AÇISINDAN ZOR BİR DURUM

Olimpiyat Şampiyonu rekortmen halterci Nurcan Taylan açısından konunun zor bir durum olduğunu dile getiren Akkuş, “Nurcan’la biz konuştuk ve bize şunu söyledi: ‘17 Ekim’de alınan numunemde bir sorun yok 26 Ekim’de alınan numunemde sorun var. Benim seviyemdeki her sporcu bilir ki, müsabakaya bu kadar yakın sürede kimse ilaç kullanmaz’ dedi. Dolayısıyla, o kadar yakın sürede kullandığınız ilacın da bir faydası yok size. Nurcan, bunu anlamaya çalışıyor ve biz de anlamaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. Akkuş, anti doping kurallarının “Sporcu numunesinde çıkan ve doping ihlaline yol açan maddelerin sorumluluğu kendisine aittir” dediğini hatırlatarak, “Önümüzdeki süreçte duruşmadan sonra bu sürecin nereye doğru gittiğini hep birlikte göreceğiz” dedi.

BU SÜREÇ TAMAMLANANA KADAR NURCAN’IN YANINDAYIZ

Akkuş; “Biz bu süreç tamamlanana kadar sporcumuzun yanındayız. Örneğin B numunesi isteğinde bulunduğu zaman Nurcan, biz ona buradaki seçenekleri de sunduk. İstiyorsan yanında birisini götürebilirsin eğer herhangi birini götürmek konusunda bir fikrin yoksa biz sana bu konuda yetkin federasyonun doktorunu öneriyoruz dedik. O da bir gün sonra bizi aradı, ‘federasyon doktoruyla gitmek istiyorum” dedi ve federasyon doktoruyla birlikte gittiler” dedi. Akkuş, duruşmada Nurcan’ın kendini savunacak argümanların bulunduğunu ifade ederek, “Çünkü 9 gün önce 17 Ekim’de alınan numunesinde herhangi bir bulgu yok 9 gün sonra alınan da bir bulgu var. Tabi bunu açıklayacak, bu süreçte de bir federasyonumuz olarak gereken desteği sağlayacağız” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.