Akkuş: Kızlarımızla gurur duydum

Akkuş: Kızlarımızla gurur duydum

Romanya'nın başkenti Bükreş'te devam eden 22. Avrupa Bayanlar Halter Şampiyonası'nda 6 altın, 3 gümüş ve 3 bronz madalya kazanan Türk bayan halterciler, halter camiasının yüzünü güldürdü.

Şampiyonada oldukça başarılı müsabakalar çıkaran bayan haltercileri sadece Türkler değil, uluslararası halter camiasının ileri gelenleri de tek tek tebrik etti.Türkiye Halter Federasyonu Başkanı, aynı zamanda Uluslararası Halter Federasyonu Asbaşkanı olan Hasan Akkuş, yaptığı açıklamada, uzun yıllar sonra Türk bayan haltercilerin duraklama döneminin sona erdiğini, Türk halterinin bayanlarla tekrar dirilişe geçtiğini söyledi. Akkuş, “Kızlarımızla gurur duydum, Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız Sayın Murat Başesgioğlu şampiyon kızlarımızı tebrik ederek, onlara büyük moral verdi” dedi.

Türkiye Bayan Halter Milli Takımı Teknik Direktörü Erkan Kayır, Avrupa Şampiyonası öncesi çok sıkı bir kamp dönemi geçirdiklerini, 3 ay boyunca bayan haltercilerin madalya almaları için adeta seferber olduklarını, bunun da Bükreş'te sonuçlarını gördükleri için çok mutlu olduğunu söyledi. Kayır, iyi bir çalışma temposu yakaladıklarını, genç kızların alt yapıdan yetiştirildiğini, Türk bayan haltercilerinin şampiyonalarda madalyalara ambargo koymalarının çok yakın olduğunu açıkladı.
Türk spor kamuoyunun kendilerini desteklemesi halinde başarılarının devamlı olacağını söyleyen Erkan Kayır, madalya alan ve iyi yarışan diğer kızları ile gurur duyduğunu açıkladı.
BAŞESGİOĞLU, ŞİMŞEK’İ KUTLADI
Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, 22. Avrupa Bayanlar Halter Şampiyonası'nda 63 kiloda 3 altın madalya kazanan Sibel Şimşek'i kutladı.Romanya'nın başkenti Bükreş'teki şampiyonada rakiplerini geride bırakarak başarılı bir performans sergileyen milli halterci Şimşek'in başarısından dolayı gururlandıklarını belirten Başesgioğlu, şampiyonada haltercilerin başarılı yarışmalar çıkardığını kaydetti.Elde edilen başarıların insanlarda mutluluk oluşturduğunu belirten Başesgioğlu, mesajında şu görüşlere yer verdi: ''Şampiyonada Nurcan Taylan ve Erol Bilgin'den sonra Sibel Şimşek de 3 altın madalya kazanarak bizi gururlandırdı. Haltercilerimizin başarısı bizi mutlu ediyor. Şimşek, güzel bir yarış performansı sergileyerek bayrağımızı göndere çektirme başarısı göstermiştir. Başarısından dolayı kendisini kutluyorum.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.