Akdeniz'de Konya rüzgarı esiyor

Akdeniz'de Konya rüzgarı esiyor

Mersin'de düzenlenen Akdeniz Oyunlarında Konyalı rüzgarı esiyor

Mersin'de düzenlenen Akdeniz Oyunlarında Konyalı rüzgarı esiyor. Konyalı sporcular bir bir altın madalyaları topluyor tekvanodada Ali Sarı, judoda Ahmet Şahin Kaba ve zon olarak bayan haltercimiz Ayşegül Çoban altın madalya alarak hem ülkemizi hem de Konya'yı gururlandırdı

Akdeniz'de Konya rüzgarı esiyor.Konyalı sporcular aldıkları altın madalyalarla hem ülkenin hem de Konya'nın gururu oldular. Tekvando branşında +80 kiloda tüm rakiplerini yenen Konyalı sporcu Ali Sarı altın madalya kazandı. Erkekler 60 kiloda mücadele eden Konyalı judocu Ahmet Şahin Kaba ise altın madalyayı kaçırdı. İlk turda İtalyan Fabio Basile’yi, ikinci turda ise Muhammed Elhadi’yi yenen Ahmet Şahin Kaba, finalde Faslı Yasin Moudatir karşısında bitime 48 saniye kala önde olmasına rağmen, son saniyelerde rakibine hazırlıksız yakalanarak maçı kaybetti ve gümüş madalya aldı. Konyalı bayan halterci Ayşegül Çoban Akdeniz Oyunlarında yarıştığı halter branşında silkmede 110 kilo kaldırarak rekor kırdı ve altın madalyanının sahibi oldu. Çoban diğer branşta ise gümüş madalya aldı. Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan başta olmak üzere bir çok Konyalı sporu idarecisi, antrenörü ve sporcusu Türkiye'nin başarısı için mücadele ediyor. Tekvanodada altın madalya kazanan Ali Sarı, Tekvando Federasyon Başkanı Metin Şahin, Antrenör Ali Şahin ve masör Soner Ergün'ün Konyalı olması Konya için büyük gurur kaynağı oldu. Bununla birlikte altın madalya alarak rekor kıran halterci Ayşegül Çoban ve antrenörü Talat Ünlü'nün de Konyalı olması bununla birlikte judo branşında gümüş madalya kazanan Ahmet Şahin Kabanın da bu başarıya eklenmesi Mersin'de Konyalı sporcu ve spor adamı rüzgarı estirdi.

KONYALI HALTERCİ REKOR KIRDI

17. Akdeniz Oyunları halter müsabakalarında Türk bayan halterciler 53 kiloda 2 altın, 2 gümüş madalya kazandı.Konyalı halterci Ayşegül Çoban silkemede rekora imza atarken bir altın bir gümüş madalya kazandı.

Kendilerini müsabakalarda destekleyen Mersin halkına çok teşekkür ettiğini ifade eden Ayşegül Çoban , "Benim koparmam biraz daha sıkıntılı. Silkmem daha iyi. Arkadaşımın koparmada altın madalya alması benim de silkmeden altın madalya almam ve bir de bunu rekorla süslemem Mersin halkı için ve bizim için onur verici, guru verici bir duyguydu. Herkese çok teşekkür ediyorum. Hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Bizimle çok iyi ilgilendiler. Aileme Çok teşekkür ediyorum. Burada bizi destekleyen Mersin halkına çok teşekkür ediyorum. Madalyalarımızı onlara armağan ediyoruz. Araya hiç bir ülke sokmadan birimiz birinci, birimiz ikinci olduk. Çok gururluyuz" şeklinde konuştu. Ayşegül Çoban koparmada 3 denemesinde aynı ağırlığı kaldırarak Türkiye'ye Gümüş madalya kazandırdı. Müsabakada Fransız Manon Lorentz 79 kilo ağırlığı kaldırarak bronz madalya kazandı. Silkmede ise Ayşegül Çoban 110 kilo kaldırarak daha önce Nurcan Taylan'a ait olan 109 kiloluk Akdeniz Oyunları rekorunu da kırdı. Müsabakada sporcularımızdan Emine Şensoy'da 96 Kilo ile gümüş madalya, Fransız Manon Lorentz ise 95 kilo ile bronz madalya kazandı.Bu sonuçla Türkiye halterde altın madalya sayısını 3'e yükseltti.

FERHAT TÜRKOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.