Ak Parti’li Gündoğdu: "Fezlekeler Tbmm’ye Geldiğinde Gereken Yapılacaktır"

Ak Parti’li Gündoğdu: "Fezlekeler Tbmm’ye Geldiğinde Gereken Yapılacaktır"

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, "Taziye çadırına giden bu parlamento çatısı altında, bu milletin vekili olduğunu iddia edip bu milletin evlatlarını katleden birinin taziye çadırına giden ki...

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, "Taziye çadırına giden bu parlamento çatısı altında, bu milletin vekili olduğunu iddia edip bu milletin evlatlarını katleden birinin taziye çadırına giden kişinin milletvekili olarak devam etme şansı olmaması lazım. Fezlekeler TBMM’ye geldiğinde gereken yapılacaktır kimse endişeye kapılmasın” dedi.

AK Partili Ordu Milletvekili Gündoğdu, düzenlediği basın toplantısında; 28 Şubat postmodern darbesine değinerek, "Hepiniz hatırlarsınız. Bir sabah kalktık ki, Sincan’da tanklar yürüyor. Dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı Çevik Bir, ’Demokrasiye balans ayarı yaptık’ demişti. Halbuki, demokratik toplumlarda demokrasiler tankla değil, halkla denetlenir. Demokrasilerde çözüm askeri darbeyi çağırmak değil, milli iradeye güvenmektir. Demokratik ülkelerde asker asla sivil siyasete müdahale etmez, bir parti gibi davranamaz" ifadelerini kullandı.

Gündoğdu şunları kaydetti:

"28 Şubat CIA patentli psikolojik savaş metotlarının tüm ayrıntılarıyla uygulandığı bir darbedir. 28 Şubat masonik bir darbedir. Dış destekçileri arasında kapitalist enternasyonel, Washington, Londra, Tel Aviv var. Üç destekçileri kim olduğuna baktığımızda, bu sefer mason localarının lobileri, Encümenti Danişi, oligarşinin sivil uzantıları olan bir takım sivil toplum kuruluşunu, yargı oligarşisini, medya ve finans oligarşisini, siyasi partileri, Batı Alışma Grubu’nu görürüz."

Gündoğdu, taziye çadırına giden HDP’li vekil konusunda AK Parti’nin bu konuda tavrı ne olacağı ve dokunulmazlıkların düşüp düşmeyeceğine ilişkin bir soru üzerine, "Öncelikle tabii ki de taziye çadırına giden bu parlamento çatısı altında, bu milletin vekili olduğunu iddia edip bu milletin evlatlarını katleden birinin taziye çadırına giden kişinin milletvekili olarak devam etme şansı olmaması lazım.

Fezlekeleri hazırlanıyor fezlekeler TBMM’ye geldiğinde gereken yapılacaktır kimse endişeye kapılmasın. Milletimiz gönlünü ferah tutsun. Milletimizin birlik ve beraberliğine kast eden kim olursa olsun bunlarla ilgili gelen bir fezleke olduğu zaman gönül rahatlığıyla milletten aldığımız destekle bunu yerine getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Sadece onunla ilgili değil Faysal Sarıyıldız denen kişi ile ilgili de oda aracında silah taşıyordu bu şekilde yakalandı. Onunda fezlekesinin geldiği takdirde en az 2 milletvekilinin dokunulmazlığının kesinlikle kaldırılması ve yargıya teslim edilmesi gerekir" diye cevap verdi.

Milletvekillerinin tutuksuz yargılanmasına ilişkin soruya ise Gündoğdu şöyle karşılık verdi:

"Devlet devletliğini yapması gerekir. Devletin görevi üzerine düşeni en iyi şekilde yapmaktır. Milleti rahatlatmaktır. Dokunulmazlıklar kesinlikle kaldırılmalı ve adaletin verdiği karar tutuklanmaksa tutuklanarak yargılanması devam etmesi gerekir. Çünkü yaptıkları işlem 28 canımızı katleden bir kişinin evine taziyede bulunmak ben onu destekliyorum demektir. Böyle birinin de adalet herhalde tutuksuz yargılanma kararı verecek değil. Fezlekeler geldiğinde dokunulmazlığı kaldırıldığında tutuklanacaklarına ben inanıyorum. Yargı da bu konuda doğru bir karar verecektir. Tutuklanarak tutuklu yargılanmaları gerektiğine inanıyorum. Çünkü bunların yaptığı iş basit bir iş değil. Siz ne olursanız olun hangi düşünceden ve fikirden olursanız olun. 28 canı katleden birinin evine taziyeye gidiyorsanız bu parlamento çatışı altında bulunmayacaksınız. Bu ülkede Metin Külünk’ün söylediği bir şey var. Gündeme getirdi. Türkiye vatandaşlığından çıkartılması hususunda bir gündem yaptı. Türkiye vatandaşlığından dahi çıkartılmalı ve ondan önce de bu ülkede yaptığı suçlardan yargılanmalı tutuklu yargılanmalı. Bu ikisi ile ilgili söylüyorum. Çünkü orada şuanda basını yansıdı. En fazla suç işleyen milletvekilleri HDP milletvekilleri. İçlerinde çok ciddi manada bu ülkenin birlik ve beraberliğini bozucu faaliyetler yapan milletvekilleri var. Buna rağmen biz diyoruz ki, 90 yılına dönmeyelim daha itidalli ve soğukkanlı davranalım."

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.