Ak Parti Denizli Milletvekili Cihat Özkan:

Ak Parti Denizli Milletvekili Cihat Özkan:

AK Parti Denizli Milletvekili Cihat Özkan, "Anayasa Mahkemesi eşitliğe aykırı şekilde yapılan başvurulardan bazılarına kamuoyu baskısı ve başka sebeplerle öne alarak, eğer gündemine alır karar verirse...

AK Parti Denizli Milletvekili Cihat Özkan, "Anayasa Mahkemesi eşitliğe aykırı şekilde yapılan başvurulardan bazılarına kamuoyu baskısı ve başka sebeplerle öne alarak, eğer gündemine alır karar verirse, yarın Anayasa Mahkemesi’nin ilk derece mahkemesi gibi iç hukuk yolları tüketilmeden doğrudan yapılan müracaatların merkezi ve odağına dönüşecek" dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Cihat Özkan ve Ordu Milletvekili Ergün Taşçı, TBMM’de basın toplantısı düzenleyerek Anaysa Mahkemesi’nin kararını değerlendirdi. Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru yolunu AK Parti’nin açtığın hatırlatan Milletvekili Özkan, Can Dündar’ın 12 Ağustos 2010 günü AK Parti’nin dikta rejimini egemen kılacağını iddia ettiğini söyleyerek, "Mahkemelerin kararlarının Anayasa ve hukuka uyuduğu olarak herkes için eşit ve adil olması, saygı duyulması bu şekilde gerçekleşir. Mahkeme kararları bilim dünyasında doktrinse, sivil toplumda, kamuoyunda tartışılmak suretiyle ve ekleştirilmek suretiyle hukuk gelişir" ifadelerini kullandı.

Anayasa Mahkemesi’nin; Anayasa, yasalara ve kendi iç tüzük kurallarına aykırı karar verdiğini ifade eden Özkan, "Anayasa Mahkemesi, Anaya’nın 148. maddesi, Anayasa kuruluş ve çalışma esasları hakkındaki kanun, iç tüzük kurallarına göre çalışır. İç tüzük kurallarının 67. ve 68. maddelerinde bireysel başvuruların usulü belirtilmiştir. Öncelik sıralamasına göre alınması gerekirken, Can Dündar ve Sayı. Gül’ün dosyaları öne alınarak, diğer başvuranlar geride bırakılarak, görülmüş ve öncelikle dairede görülmesi gerekirken Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu’na alınmak suretiyle karara bağlanmıştır" şeklinde konuştu.

"Nasıl bir gazeteci böyle bir suçu işleyebilir" diyen Özkan şöyle devam etti:

"Anayasa Mahkemsi verdiği bu kararla yapmak istediğimiz reformla vesayet kurumlarının hukuk devletini, demokrasiyi ortadan kaldırma ihtimalleri varsa, Anayasa değişikliğininde ne kadar elzem olduğunu bizlere göstermiştir. Burada şu çağrıyı yapmak istiyorum; Türkiye hukuk devletidir. İlk derece Mahkemeleri tutuklama ile ilgili dava açılmamışsa, Sulh Ceza Mahkemeleri yetkilidir. Anayasa Mahkemesi eşitliğe aykırı şekilde yapılan başvurulardan bazılarına kamuoyu baskısı ve başka sebeplerle öne alarak, eğer gündemine alır karar verirse, yarın Anayasa Mahkemesi’nin ilk derece mahkemesi gibi iç hukuk yolları tüketilmeden doğrudan yapılan müracaatların merkezi ve odağına dönüşecek."

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.