Ahmet Tahralı: Biz Daha İyisini Yapmak İçin Geliyoruz

Ahmet Tahralı: Biz Daha İyisini Yapmak İçin Geliyoruz

Siyasi Partilerin Karatay İlçe Başkanları; siyasi görüşlerini, fikirlerini, ilçenin sorunlarını ve çözümlerini Merhaba Gazetesi “Siyasetin Nabzı” sayfaları için kaleme aldı

DEVA Partisi Karatay İlçe Başkanı Ahmet Tahralı 

Biz Daha İyisini Yapmak İçin Geliyoruz

Siyasi Partiler, toplumların ihtiyaç taleplerine göre doğarlar. İhtiyaçlara cevap verebilenler varlığını sürdürür, veremeyenler ise yok olurlar. DEVA Partisi olarak biz toplumun sorunlarını ve bu sorunların çözüm yollarını biliyoruz. 

Bize göre Türkiye’nin en büyük sorunu LİYAKAT ve PLANSIZLIK’tır. Aynı sorun ilçemizde de hat safhada yaşanmaktadır. Nüfusu yaklaşık 350 bine dayanan ilçemizdeki sorunların başında, alt yapısı hazırlanmadan Konya Büyükşehir Yasası ile yasal statüleri köyden mahalleye dönen kırsal kesimde yaşanmaktadır. Ekonomik, sosyo-kültürel, eğitim, sağlık ve diğer önemli alanlarda yaşanan dengesiz hizmet dağılımı, sürekli ve kontrolsüz artan göç ile sorunların daha da büyümesine neden olmaktadır. 

Bölge içi gelişmişlik farklarının azaltılması, bölgenin sahip olduğu geniş yüzölçümü nedeniyle kırsal ve kentsel alanlar arasındaki fiziki erişim imkânlarının sınırlı kalması ve buna bağlı olarak da mal, hizmet ve insan akımlarında kaliteli ve verimli bir hizmetin sunulamamasına neden olurken, ne yerel ne de iktidarın sorunun çözümüne yönelik her hangi bir ciddi çalışması yoktur. 

TARIM VE HAYVANCILIK

Tarım ve hayvancılık ilçenin önemli geçim kaynaklarındandır. İşlenen arazi miktarı yaklaşık 1.853.320,00 dekardır. Bu rakam Konya’da işlenen arazi miktarının % 7.65 ine tekabül etmektedir. Ancak ne hükümetin ne de yerel yönetimlerin yaşanan iklim değişikliği ve kullanılan yer altı sularının geleceğine yönelik hiçbir ciddi çalışması yoktur. Çayır ve mera alanlarının ıslahı ve geleceği ise kaderine terk edilmiştir. Ürünlerin tarladan sofraya kadar süren yolculuğu ile ilgili yaşanan sorun, sadece ilçemizin değil Türkiye’nin sorunudur. Tüm bu sorunlar merkezi hükümet, yerel yönetimler ve konunun muhatapları ile rahatlıkla çözülebilir. Yeterki samimiyet ve gayret olsun. 

EKONOMİ

İlçemiz sınırlarında 2018 yılı verilerine göre 46 Sanayi ve KOBİ sitesinde toplam 8.271 işyeri faaliyetini sürdürmektedir. Ağırlıklı olarak tarıma dayalı sanayi (süt, un gibi) işletmelerinin yoğunlukla faaliyet gösterdiği ilçemizde küçük esnaf olarak nitelenebilecek ticaret üniteleri ise Mevlana Caddesi ve Mevlana Türbesi civarında

yoğunlaşmıştır. Bu bölgelerde ticari hareketler canlıdır. KOBİ’lerimiz kendi çabaları ile ilçe, Konya ve Türkiye ekonomisine katkı sağlamaya çalışırken, turizm’de ise Mevlana gibi bir değerimizden yeterince istifade ettiğimiz söylenemez. Yerli ve yabancı turistlerin ilçemiz ve Konya’mıza yönelik günübirlik ziyaretlerinin kalıcı hale getirilmesinin öneminden yıllardır bahsedilir ancak bu sorunun çözümüne yönelik herhangi bir ciddi çalışma yoktur. 

SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

İlçemizin neredeyse bütün mahallerinde kanalizasyon altyapısı ya bulunmamakta ya da kanalizasyonlarda büyük sorunlar yaşanmaktadır. Şebeke suyu için arıtma sistemleri bulunmamaktadır. İlçede özellikle köyden mahalleye çevrilen yerleşim merkezlerinde tarımsal sulama altyapılarda büyük problemler mevcuttur. Vatandaşlarımız tarımsal sulama için göletler ve tarla sulama alt yapıları talep etmektedir. Köyden mahalleye çevrilen yerleşim merkezlerinde internet altyapısı ya yoktur ya da problemlidir. Özellikle gençler için açılan meslek edindirme kursları yetersizdir. Gençlerin ve çocukların vakit geçirebileceği sosyal tesis eksiklikleri bulunmaktadır. Tüm bu ve diğer sorunların çözümü aslında çok kolaydır. Liyakatli yöneticiler ve iyi bir planlama. DEVA Partisi olarak sorunların çözümüne yönelik liyakatli kadrolara sahibiz. İnşaallah yapılacak ilk seçimlerde halkımızın tevüccühü ile hem genelde hem de yerelde iktidara gelip, sorunları en kısa sürede çözerek, halkımızın hak ettiği yaşam standartlarına ulaşmasını sağlayacağız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.