Ahmet Hüdai Allah dostuydu

Ahmet Hüdai Allah dostuydu

Ladik'te Ahmet Hüdai Hazretlerini Anma programı düzenlendi.

Ladik'te Ahmet Hüdai Hazretlerini Anma programı düzenlendi. Programda konuşan İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, “Ahmet Hüdai Hazretlerine sahip çıkmak sadece Ladiklilerin değil, onu tanıyan herkesin görevidir. Hüdai Hazretleri Allah dostuydu” dedi

Ladik'te Ahmet Hüdai Hazretlerini Anma programı düzenlendi. Konya'nın manevi mimarı olarak görülen Ladikli Ahmet Hüdai Hazretlerini anma programına yoğun katılım oldu. Ladik'in Çayırbağı mevkiinde düzenlenen anma programına İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, Dr. Abdurrahman Büyükkörükçü, Eğitimci-Yazar Halil Atalay'ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Anma programı Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Konuşmasına anma programına katılanlara teşekkür ederek başlayan İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, “Ladikli Ahmet Hüdai Hazretlerine sahip çıkmak sadece Ladiklilerin değil onu tanıyan herkesin görevidir. Ona manevi anlamda, manevi bir yolla kendisine Hüdâî adı verildi. Her şeyden önce, o bir Allah dostuydu. Adını duyan, kendisini tanıyan, hayatını bilen herkesin söylediği tek bir ifade şekli var. “O bir Allah dostudur.” O her şeyiyle ümmetine sarılan bir büyüğümüzdü. Ladikli Hacı Ahmed Ağa, seferberlikde cepheye de gitti. Pınar, Losfaki, Çatalca, Vokestin, Dökme Meydan Muharebelerine katılarak kahramanca çarpıştı. Daha sonra; Makedonya'da, Yunanistan, Arnavutluk ve Bulgaristan'da çeşitli cephelere katılan Ahmed Ağa, cepheden cepheye koştu. O'nu tanımlamak için bir çok kelam var. Biz ona Allah dostu diyoruz. Günümüzde nice Ahmet Hüdai Hazretleri yetiştirmeye ihtiyacımız var” diye konuştu.

TOPLUMUMUZ DİZİLERİN KURBANI OLUYOR

Ladikli Ahmet Hüdai hakkında katılımcılara bilgi veren Dr. Abdurrahman Büyükkörükçü de, “Bizler televizyon başında dizilerimizi izlerken, dizimizin dibinden kızlarımız, oğlanlarımız gidiyor ancak bizim haberimiz yok. Ahmet Hüdai Hazretleri 'Allah bir kuluna kerâmet kapısı açınca, tepelerine çıkılmaz cebel cebel dağları, kum taneleri gibi küçültüverir ona' derdi. Ahmet Hüdai Hazretleri sigara içen bir kaymakam ile iftar vaktini beklerken kapı çalar. Kapıya kaymakam bakar. Kapıya gelen bisecidir. Kaymakam sigara tiryakisi olduğu için, satıcıyı biraz kabaca kovar. Daha sonra kaymakam Ahmet Hüdai Hazretlerine döner ve der ki, 'aşk olsun Ahmed Ağa, bize Hızır Aleyhisselâmı daha göstermeyecen mi?' Ahmet Hüdai Hazretleri de şu cevabı verir: 'Kapınıza gelen Hızır'ı kovarsınız, ondan sonra da gelir bize sitem yaparsınız.' Kaba davranışını sigaraya bağlayan kaymakama hitaben şu sözler Ahmet Hüdai Hazretlerinin ağzından dökülür: 'İçeceksen sen iç sigarayı oğlum. Sigara seni içmesin. Hem sen nasıl bir Hızır bekliyordun? Yakası kartlı, kravatlı birini mi bekliyordun? Kolalı gömlekli, ütülü pantolonlu birini mi bekliyordun? Neyse. Gördün işte artık. Görmedim diyemezsin.' Kaymakam epey eyvah çekmiş ama iş işten geçmiş. İşte bizim de bu bilinç ile hareket edip dış görünüşe aldanıp insanları yargılamamalıyız” dedi. Program yağmur nedeliyle yarıda kesildi. Yağmurun kesilmesinin ardından katılımcılara Konya pilavı ikram edildi.

BERKHAN PARLAK merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.