Ahmet Güldağ dualarla defnedildi

Ahmet Güldağ dualarla defnedildi

Merhaba Gazetesi yazarlarından Ahmet Güldağ 89 yaşında vefat etti. Bir süredir hastanede tedavi gören gazetemiz Yazarı Ahmet Güldağ hayata gözlerini yumdu.

Araştırmacı-Yazar Ahmet Güldağ, tedavi görmekte olduğu Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’nde sabaha doğru vefat etti.

AHMET GÜLDAĞ KİMDİR?

Antalya’daki yakınlarının yanına giderek helallik dileyen yazar Ahmet Güldağ, 89 yaşında idi. Merhaba Gazetesi’nde iki yıldan bu tarafa kendi hayatını ve hatıralarını yazan Ahmet Güldağ, 1952 yılında Yeni Meram Gazetesi’nde gazetecilik ve yazarlık hayatına başlamıştı. Uzun yıllar Merhaba Gazetesi’nde yazılar yazan Ahmet Güldağ, Konya’nın yaşayan hafızalarından biriydi. Konya kültür hayatına önemli katkılarda bulunan Ahmet Güldağ’ın vefatı herkesi derinden üzdü. Altınekin’in Dedeler Köyünde 17 Ekim 1930 tarihinde dünyaya gelen Güldağ, 24 Aralık 2019 Salı Hakk’a yürüdü. Merhum Ahmet Güldağ, Hacıveyis Camii'nde öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Üçler Mezarlığına defnedildi. Merhaba Gazetesi olarak merhuma Allah'tan rahmet, yakınlarına da sabr-ı cemil niyaz ederiz.

BAŞKAN ALTAY TAZİYE MESAJI YAYIMLADI

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kendi sosyal medya hesaplarından paylaşım yaparak, Güldağ için taziye mesajı yayımladı. Altay, şu paylaşımı yaptı: “Konya basın ve kültür hayatına emek veren büyüğümüz Ahmet Güldağ’ın vefatını üzüntü ile öğrendim. ‬‪Merhuma Allah’tan rahmet ailesi ve tüm basın camiasına başsağlığı dilerim. Mekanı cennet olsun.”

KONYA BÜYÜK BİR DEĞERİNİ KAYBETTİ

Ahmet Güldağ'ın yakınları ve arkadaşları merhum Güldağ'ı anlattı. Konya Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Sefa Özdemir, Konya Postası Gazetesi'nde bir dönem Ahmet Güldağ ile birlikte çalışma imkânı bulduğunu söyledi. Merhumun mütevazi, ve sakin bir kişiliğe sahip olduğunu belirten Özdemir, “ Toplumun sorunları ile ilgilenen kendini geliştirmiş bir insandı Ahmet ağabey. Ön plana çıkmayı çok sevmezdi. Konya'ya katkı sağlamış bir isimdi. Konya meselelerine ise kayıtsız kalmazdı. Gerçekten Konya için bir değerdi. Konya, büyük bir değerini kaybetti. Hepimizin başı sağ olsun”

ŞEHRİMİZİN ÖNEMLİ DEĞERLERİNDENDİ

Konya Büyükşehir Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Cemil Anıl Doğan, merhum Güldağ ile telefonda sık sık görüştüklerini dile getirdi. Ahmet Güldağ'ın çok dolu bir insan olduğunu ifade eden Doğan, Güldağ ile ilgili şunları söyledi: “Yazmayı çok severdi. Konya ile ilgili söyleyecek sözü olan isimlerden biriydi. Ayrıca bu şehrin hafızalarından da biriydi. Yazılarını her zaman severek okurdum. Edebi bir dili vardı. Şehrimizin önemli bir değeriydi. Allah, rahmet eylesin.”

BÜYÜK SIKINTILAR ÇEKEREK BUGÜNLERE GELDİ

Aydınlar Ocağı Konya Şube Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, Ahmet Güldağ'ın büyük sıkıntılar çekerek bugünlere geldiğine dikkat çekti. Güçlü, “Yokluğun içinde yaşamış Güldağ, emek vererek ve sebat ederek yaşamını sürdürdü. Ahmet ağabeye köşelerinde artık kendisi ile ilgili hatıralarını yazmasını söylemiştik. Çünkü Ahmet ağabey, Konya için gerçekten bir değerdi. Biz, kendisinden razıydık, Allah rahmet eylesin” şeklinde konuştu.

HER ZAMAN BİZLERE ÖRNEK OLDU

Merhaba Gazetesi Grafikerlerinden Mustafa Ünüvar, uzun dönem Güldağ'ın gazetede çıkacak yazılarını kendisine gönderdiğini ifade etti. Güldağ'ın her zaman toplumun ve Konya'nın sorunlarına duyarlı davrandığını söyleyen Ünüvar, “Ahmet ağabey, bizim için değerli bir isimdi. Mütevazi bir insandı. Çok naifti. Her hafta kendisiyle telefonda görüşürdük. Ahmet amca, mütevaziliğiyle bize her zaman örnek oldu. Allah, rahmet eylesin” dedi.

AHMET GÜLDAĞ MÜTEVAZİ BİR ADAMDI

Merhaba Gazetesi'nde bir dönem Yazı İşleri Müdürlüğü yapan Çetin Oranlı'da Ahmet Güldağ'ı anlattı. Oranlı, merhumun Merhaba Gazetesi'nde uzun yıllardır köşe yazarlığı yaptığı söyledi. “Yazı İşleri Müdürlüğü yaptığım dönemde de birlikte hatıralarımız olan değerli büyüğümüz Ahmet Güldağ ağabeyimizin vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrendim” diyen Oranlı, şunları kaydetti: “ “Ahmet Güldağ, mütevazi bir insandı. İnsan sevgisi çok fazlaydı. Bizim ve Konya için kıymetli bir ağabeyimizdi. Onun yol hikâyeleri her zaman okumaya ve dinlemeye değerdi. Kendisini iyi bilirdik... Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun inşallah. Yakınlarına da sabr-ı cemil diliyorum.”

EŞİ DOSTU ONA HÜRMET EDERDİ

Merhaba Gazetesi'nin eski Spor Müdürlerinden ve yazarlarından Nail Bülbül, Güldağ'ın vefat haberini üzüntüyle aldığını belirtti. Merhum Güldağ'ın hayata zorluklar çekmesine rağmen hep güzel yönünden bakabilmeyi başardığını aktaran Bülbül, “Hevesli bir insandı. Çok eskiden beri yazı yazardı. Saygılı bir insandı. Eşi ve dostu ona hürmet ederdi. Allah, rahmet eylesin” diye konuştu.

YAZMAYI VE OKUMAYI ÇOK SEVERDİ

Ahmet Güldağ ile ilk olarak Konya Postası'nda yazmaya başladıklarını hatırlatan Merhaba Gazetesi Yazarlarından Araştırmacı Mehmet Ali Uz, Konya Postası'ndan sonra Merhaba Gazetesi'nde yollarının kesiştiğini aktardı. Yazılarının uzun yıllar boyunca aynı zamanda çıktığını söyleyen Uz, “Güldağ, gayretli bir insandı. Çalışkandı ve çalışmayı çok severdi. Ayrıca yazmayı da okumayı da çok severdi. Birlikte çok zamanımız geçti. Anılarımız fazlaydı. Gönül insanıydı.Allah, rahmet eylesin” dedi.

ANILARINI KİTAPLAŞTIRMAK EN BÜYÜK HAYALİYDİ

Merhaba Gazetesi'nin yazarlarından Hüzeyme Yeşim Koçak, “Bir hikaye de böyle bitti. Gazetemizin yazarlarındandı. Değerli bir büyüğümüzdü. Ahmet Güldağ büyüğümüz Hakk'a yürüdü. Onu çok arayacağız. Bize yazı hayatımız boyunca gayretiyle hep örnek oldu. Yazılarıyla bize doğruları anlattı. Hayatın bütün olumsuzluklarına rağmen Ahmet Güldağ büyüğümüz güler yüzlüydü. Büyük bir arzusu vardı. İnşallah yaşamı boyunca kaleme aldığı hatıraları kitaplaşır. Hayatında en çok istediği şeylerden biri de buydu. Allah, rahmet eylesin.”

SALİH ACIBADEM

 

 

 

Merhum Ahmet Güldağ’ın

12 Aralık 2019 tarihinde gazetemizde çıkan son yazısı

 

Tahkikat başlıyor

Konya-Antalya yolunun açılması için neler yapılmalı mealli yazıma, soruşturma açıldığını ve yazı yazmamın yasaklandığı hususunun resmen bildirdiğini, Susmak mı? Devam mı? yazıma, gösterilen ilgi ve yazarların bu hususta neler yazdığını, dolayısıyla basınımızın hatta yerel TV’lerin ilgi ve tavırlarını belirtmeye çalıştım.

*** 

Yine önce de belirttiğim gibi, önem verdiğim asıl nokta, memleket davalarına ilgi gösterenlerle, duyarsız olanların hareketlerini vurgulamak içindir...

Değerlendirmeleri sizlerin yapacağı tabiidir...

***

Karayolları 3. Bölge Müdürlüğü holünde, müdürlük yapanların fotoğrafları altında şu yazı vardır.

“Çıraklığını yapmadığın işin ustalığını yapma”

Bu deyimi, her gün makamlarına geçerken birkaç defa görebildikleri halde, çıraklığı, kalfalığı yapmayan yani, şantiye, şube, servis şefliği kollarında vazife görmeden, ustalık yani müdürlük makamına politik yolla oturanlar var maalesef...

Bunlar, bilinçsizlikleri yanında başarısızlıklarını da kamufle edebilmek için, hakikat dışı çalışma ve bilgilere sahip olduklarını çevrelerine göstermeye çalışırlar.

***

Maalesef bazı basınımız ve yazarlarımız bilmeden veya bilerek(!) onlara yardımcı olup, çalışkan ve gayretli olduklarını yayınlama yoluna gider, hakikati aramadan kamuoyuna duyururlar.

Eğer sizin sözünüz, haberiniz veya makaleniz, konunun hakikatine inip yalanı meydana vurur mahiyette ise, sizi susturabilmenin ve acı çıkarmanın yollarını ararlar.

Destek verenler de bu hareketi ya susarak veya onları haklı gösterecek şekilde hareket ederler..

İşte, bizim başımıza da buna benzer olay gelmiş oldu...”

Anlatımıyla başladığım yazıda ki olaylar kısaca şöyle akım gösterdi;

***

Sayın Müdür Irmak’ın, ikaz yaptığından birkaç gün sonra, personel müdürü yanıma gelerek;

“Ahmet ağabey, galiba müdür beyle aranızda bir şeyler var, Nisan ayında (ki beş ay sonra emekli olmam lazım iki ay sonrası isteniyor) emekliye ayrılma dilekçesi verirseniz, soruşturma yapılmayıp ceza verilmemesi için çalışacağım.”

“Bana ne ceza verilebilir ki?”

“Maaşında kesinti veya tamamını ödeme yapmaz. Başka vazifeye tayin eder.”

“Bakınız Mehmet Bey, hayatımda kaybettiğim çok paralar oldu hayıflanmadım bile.

Bu cezada kesilecek maaşı da kaybetmiş sayarım. Umurumda bile olmaz. Aslında daha evvel kerimenin düğün ihtiyacı için bu günlerde dilekçe verecektim. Tekliniz karşısında inat için bundan da vazgeçtim. Devam ediyorum”.

Alacağım ceza beni yere düşürmez. Aksine yüceltir. Selamlarımı ilet sayın müdüre”

“Siz bilirsiniz. İyi günler.”

***

Yapım Baş Mühendisim Sayın Sinan Gençulus’un “Özür beyan ederek ve utanarak tebliğ ediyorum...” dediği gizli soruşturma yazından başlıklar..

1) Gazetede yazı yazdığınız tespit edilmiştir. 657 sayılı Kanununun 15. mad. göre suç olan bu işlem için idareden izniniz var mıdır?

2) Yazınızda “Milletvekilleri ve siyasi partiler” hitabında bulunuyor siyasete girmiş oluyorsunuz

3) Çalıştığınız idarenin çalışmaları ile ilgili ve aynı zamanda, yolların dünü bugünü olarak tarihi anlatımı nasıl yazıyorsunuz(!)?...

4) Bu şekildeki hareketinizle, basına bilgi vermiş bulunmaktasınız.

Bu soruları en geç sekiz gün içinde cevaplayınız.

***

Sorumlara sekiz gün sonra. 28 hane ile cevap verdim

İnşallah gelecek yazımda anlatırım.

***

Sağlık ve esenlik içinde sevdiklerinizle yaşam dileğimle…

 

3-1-060.jpg

3-3-038.jpgd0506623-cea9-464b-94cb-126cd1f7f6a1-(1).jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum