Şengül Ayva

Şengül Ayva

Ahlakın Çöküşü

Ahlakın Çöküşü

Televizyon izlemeyen yok denecek kadar az insan kaldı. Neredeyse her günümüz dizilerle ve gündüz programlarıyla geçiyor.

***

Programlarda ve dizilerde bize aşılanan tam bir ahlak çöküşü.. Günah sevap nedir artık kimsenin umurunda değil. Sevap ve günah bize çok güzel ve açık olarak Allah tarafından bize anlatılmış. Sevap bize faydalı günah zararlı...

***

Sevap, İslam dininde kişinin iyi hareketleri ve farz ve nafile ibadetleri yerine getirmesinden dolayı kazandığı hayra verilen isimdir. Karşıtı günahtır ve kişiler günahı haram olan şeyleri yapmaları, farz olan şeyleri terk etmeleri ve kötü hareketleriyle kazanırlar.

***

Kitabımız Kur'an-ı Kerim, insanın yaşam yolculuğunun her anına rehberlik eder. Böyle kitabımıza uymak varken tamamen yanlış yola sapmalar çoğaldı. Kur'an-i Kerimden uzaklaşan insanların sonunu izliyoruz haberlerde. Kadın cinayetleri hırsızlıklar her ne kötü işler varsa hepsi kitabımızın dışına çıkıp öyle yaşamaya çalışmamız. Oysa ki; Allah kitabımızda kadına ayrı bir değer vermiş. Aile nasıl olur onu anlatmış. Böyleyken ne kadınlar ne erkekler kitabımıza uymak yerine ahlak dışı bir hayat kurarak birbirlerinin sonunu hazırlıyorlar.

***

Bu ahlak dışı diziler hayatımıza girdikten sonra gündüz programlarında aile hayatlarının nasıl değiştiğini zinanın nasıl normalleştiğini eşlerin kolayca birbirini aldatıp hiç bir şey yaşanmamış gibi yüzleri bile kızarmadan anlatmalarını ve bu günahı normal gibi göstermelerini izlemeye başladık. Neredeyse eskiden bir şehirde bir iki kişi böyleyken ve herkes tarafından kınanırken şimdi mahallelerde her köşede böyle insanlar çıkmaya başladı. Tamamen ahlak çöküşü.

***

İzlediğimiz tv programlarında Allah'a şirk koşmak, haksız yere adam öldürmek, intihar etmek, savaştan kaçmak, bid'at işlemek, içki içmek, domuz eti yemek, faiz parası yemek, yalan söylemek, yalan yere şahitlik etmek, zina etmek, livâta etmek, kumar oynamak, harama helal demek, helale haram demek, gıybet etmek, iftira atmak, hırsızlık... gibi konular çok işleniyor. Bu dizileri izledikçe yukarıda saydığım tüm kötülükler normal gibi gelip özentiye dönüşüyor. Gençlerimize işte ahlakı böyle aşılamış oluyoruz. Sonrası aile kurumunun çöküşü.

***

Aristo “kötülüğü izlettirelim kötülüğü bilen insan iyi olur” demiş. Platon “iyiliği izletelim kötülüğü bilmeden direk iyi olurlar” der. Şimdi anlıyorum ki platon haklı. Ahlaksız programlar ve diziler azalmalı artık aile kurumuna ve İslamiyete uygun dizilerle gençlerimiz kurtarılmalı.

***

Son olarak iyiliğe gücünüz yetmiyorsa kötülükten uzak durun. Bu size yeter.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Şengül Ayva Arşivi