Ağırlık merkezi Konya

Ağırlık merkezi Konya

Konyanın sanayide yaptığı çok büyük hamlelerle Anadolunun ağırlık merkezi olmaya devam ettiğine vurgu yapan TUSKON Başkanı Rıza Nur Meral, Konyada her sanayi kuruluşunun 2.5 milyon dolarlık bir ihracat hedefini benimsemesini istedi

Konya’da yapılan Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısına katılan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan ve Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Genel Başkanı Rıza Nur Meral, toplantı akşamında Aktif İşadamları ve Sanayiciler Derneği (AKTİSAD) Başkanı Ali Akın’ın verdiği yemekte bir araya geldi. Akın Marina Restaurant’taki yemekli toplantıya MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, Anadolu Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ANSİFED) Başkanı Öner Boysan, Aksaray Genç İşadamları Derneği (AGİAD) Başkanı Reha Güven, Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Akman, ANSİFED Genel Sekreteri Celal Güneş, ayrıca MÜSİAD Konya Şubesi, ANSİFED ve AKTİSAD Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. KONYA, AĞIRLIK MERKEZİ
TUSKON Genel Başkanı Rıza Nur Meral, Konya’da yapılan Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısının çok anlamlı olduğuna dikkat çekerek, tüm kesimlerin buluştuğu, sorunların ve taleplerin dile getirildiği bu girişimin Türkiye’nin kalkınması adına önemli bir fırsat olduğu görüşünü dile getirerek, “Bu toplantı Hükümetin Konya’ya verdiği önemi göstermektedir. Başbakan Yardımcısıyla 5 Bakan’ın bürokrat ekibiyle tüm STK’ların bir araya gelmesi yerinde ve çok önemli bir girişimdir.”dedi. Konya’nın tarım potansiyeli ve son yıllarda sanayide yaptığı çok büyük hamlelerle Anadolu’nun ağırlık merkezi olmaya devam ettiğine vurgu yapan Meral, “Konya, Türkiye’nin hızla kalkınan sanayi şehirlerinden birisi olmaya devam ediyor. Konya’da her sanayi kuruluşunun 2.5 milyon dolarlık bir ihracat hedefini benimsemesini istiyoruz. Bu hedefe ulaşılması için çalışılmalı. Bu şekilde üreticiler krizlerden az etkilenecekler. Hedeflenen ihracatın sağlanabilmesi için Konya’nın iyi tanıtılması gerekiyor. Bizim problemimiz ürünlerin kalitesi değil, tanınmamasıdır. Konyalı işadamı ve sanayicilerimizin özellikle devlet büyüklerimizin dış ülke gezilerine ağırlıklı olarak katılmaları lazımdır. Bu gezilerin önemsenmesi gerekiyor. Yeri geliyor bir ihracat bağlantısı bir firmayı batmaktan kurtarabiliyor. Bizim sanayicimiz parasını binasına, makinasına, hammaddesine yatırırken, ihracat için bir müdür almayı pek düşünmez. Bir tezgah az olmalı ama ihracat ve pazarlamaya bütçe ayrılmalı, ağırlık verilmeli. Günümüzde Türkiye üretmeyi öğrendi, depolarımız mal doldu. Önemli olan dünya pazarlarına mal satabilmek. Bunu başarmak için çalışmalı iş dünyası STK’larıyla yan yana çalışmayı sağlamalıyız.”ifadelerini kullandı.    
KONYA’NIN POTANSİYELİ YÜKSEK
Başkan Meral, TUSKON’un üyesi olan ANSİFED ve AKTİSAD’ın Konya’da çok ciddi girişimlerde bulunduğunu belirterek, “Federasyon ve derneğimizi yakından takip ediyoruz. Gurur verici bir dinamizm içinde olan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Konya’nın her geçen yıl artan ihracat rakamları yeni çalışmalarla çok yüksek seviyelere çıkacaktır. Konyalı sanayici ve işadamlarımız dünya pazarlarında lider olacak kapasitede arkadaşlarımızdır.”dedi. Konyalı sanayicilerin dünya kalitesinde üretim yaptıklarını hatırlatan Başkan Meral, şunları kaydetti: “Yüksek kalitede üretim yapan Konyalı sanayicilerimizin ihracat noktasında donanımlarını artırmaları gerekiyor. Konya’nın bugünkünün 5 misli ihracat potansiyeline sahip olduğunu düşünüyoruz. Bunun gerçekleşmesi için Konya’dan yurt dışına gidecek heyetlerin ve yurt dışından getirilecek heyetlerin ciddi anlamda desteklenmesi, sanayicilerimizin dünyaya açılmalarının teşvik edilmesi gerekmektedir. Bu şekilde sanayici ve işadamlarımız iç ve dış dalgalanmalardan etkilenmeden gemisini yüzdürmeyi başaracaktır. Biz TUSKON olarak bu noktada üzerimize düşen tüm görevleri yapmaya hazırız.”     
MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan ise Konya’nın Anadolu’nun en önemli ili olarak öne çıktığını vurgulayarak, kentin sanayi ve ticaretinin gelişiminin büyük bir atılım içinde olduğunu kaydetti. Dernek olarak Konya’nın tüm meselelerinin birinci elden takibini yaptıklarını vurgulayan Başkan Vardan, “Konya’da faaliyet gösteren iş dünyası sivil toplum kuruluşlarımız başarılı çalışmalar yapıyorlar. Güç birliği içinde yeni projelerle atılımların devam edeceğine inanıyoruz.”diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.