AGD üyeleri kan arayanlara umut oldu

AGD üyeleri kan arayanlara umut oldu

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Kızılay, Türkiye genelinde kan bağışı kampanyası başlattı. Türkiye genelinde 81 ilde AGD Şubelerinde düzenlenen kan bağışı kampanyası Konya’da da AGD il binasında düzenlendi.

Dernek üyeleri ve vatandaşlar, dernek binasında kurulan kan bağış noktasına gelerek kan bağışında bulundu. Kampanya hakkında konuşan AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, “Dernek binamızda hanım kardeşlerimiz ve erkek kardeşlerimiz kan bağışında bulundular. Bir hayat kurtarmak, bir hayatın iyileşmesine vesile olmak son derece önemli. Bu duyarlılık önemli. Madden ve manen insanların hayata kavuşması noktasında çalışmalara devam ediyoruz. 2019’un ilk günlerinde böyle bir hayra vesile olduğumuz için mutluyuz. Bizim bir davamız var, İslam davası. Biz davamız için, zamanımızı, paramızı veririz. Gerektiğinde kanımızı veririz, canımızı da veririz. Bugün itibariyle, diğer kardeşlerimiz için kanımızı veriyoruz” dedi.

İNŞALLAH KİMSE KAN ARAMAK ZORUNDA KALMAZ

Türk Kızılayı Konya Kan Bağışı Merkezi Meslek Yetkilisi Engin Çorman da yaptığı konuşmada, “Yılın ilk günlerinde hayat kurtarmak adına AGD Konya temsilciliğinde kan bağışı etkinliği düzenliyoruz. Bu girişim için kendilerine teşekkür ediyoruz. Kan, tek kaynağı insan olan, hiçbir alternatifi olmayan bir sıvı. Ülkemiz genelinde yıllık 3 milyon ünitelik bir kan kullanımı söz konusu. Yıl içinde 2 milyon 700 bin ünite kan topladık. İnşallah bu sene içinde kimsenin kan aramadığı bir ortam olur. Vatandaşları kan bağışına davet ediyoruz. Bir ünite kan ile 3 kişiye umut olmuş oluyorsunuz. Bağışladığımız bir torba kan da ayrıştırma ile sadece kırmızı kan ihtiyacı olanlara veya beyaz kan ihtiyacı olanlara veya sıvı plazma kısma ihtiyacı olanlara umut olmuş oluyoruz. Tüm halkımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

agd-konya-kan-bagisi-(5).jpg

agd-konya-kan-bagisi-(6).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.