Afgan-türk Okulları İftarda Buluşturdu

Afgan-türk Okulları İftarda Buluşturdu

Afganistan’da faaliyet gösteren Türk okulları iftar ziyafetinde Afgan ve Türk halkını buluşturdu.

Afganistan’da faaliyet gösteren Türk okulları iftar ziyafetinde Afgan ve Türk halkını buluşturdu. İftara Türkiye’nin Kabil büyükelçisi Aydın Nurhan, Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Koordinatörü Bekir Demir de katıldı.

Afgan ve Türk yemeklerinden oluşan iftarın ev sahibi, Afgan-Türk Çağ Eğitim Kurumları Başkanı Numan Erdoğan ülkede Kız Liseleri, Erkek Liseleri, İmam Hatip Lisesi, International School, üniversite yurtları, ilköğretim okulları, diyalog merkezleri ve kültür merkezleriyle faaliyetlerine devam ettiklerini ifade etti.

Başkan Erdoğan konuşmasında, ''Sizin katkılarınızla, Anadolu insanının katkılarıyla bütün bu faaliyetleri yapmaktayız. İnşallah siz değerli Anadolu insanlarının ve Afganistanlı gönül dostlarımızın ve Afganistan’ın işadamlarının ve hükümet yetkililerin desteğiyle bu faaliyetlerimizi geliştirerek devam etmekteyiz.'' dedi.

Afganistan'da 1995 yılında faaliyete geçen Afgan-Türk Çağ Eğitim Kurumları, 6 vilayette 32 kurumla 7 bin öğrenciye hizmet veriyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.