Adese'den enerji tasarrufu

Adese'den enerji tasarrufu

2011 yılında Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayan Adese, yürüttüğü mağaza modernizasyonları ve verimlilik çalışmaları ile enerji giderlerinde yüzde 35’e varan tasarruf sağladı

Türkiye genelinde Afyonkarahisar, Aksaray, Ankara, Bolu, Karaman, Isparta, Konya ve Mersin olmak üzere 8 ilde toplam 141 marketle faaliyet gösteren ve yılda 35 milyonun üzerinde müşteriye hizmet veren Adese, 2014 yılında da perakende sektörünün en önemli başarı kriterlerinden biri olan metrekare verimliliğine odaklandı. Adese’nin Türkiye perakende sektörünün geleceğine ilişkin isabetli öngörüleri neticesinde başlattığı “Doğa Dostu Verimli Market” temalı çalışmaları, sektöre de ilham kaynağı oldu. Adese Genel Müdürü Sıtkı Erben, Adese’nin verimlilik konusunda yürüttüğü çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: “2007-2008 yılına kadar sektörde brüt kârlılık çok iyi durumdaydı. Örneğin; 100 mağazanızdan 8’i zarar ediyorsa yüksek karlılık içerisinde sübvanse edebiliyordunuz. Sektör verimlilik üzerine plan, program bile yapmaya gerek duymuyordu. 2009’dan itibaren bazı şeyler değişmeye başladı ve ciddi dönüşümler yaşandı. Lokasyon sayılarının hızla artmasıyla rekabet sertleşti, fiyat odaklı hareketler arttı ve sektörde kârlılıklar azaldı. Adese olarak sektörde yaşanan bu değişimi iyi okuduk, ‘verimlilik ve sürdürülebilirliği’ strateji olarak benimsedik. Bu stratejiyi 2012 yılından itibaren uygulamaya başladık. Mağazalarımızı tek tek ele alıp değerlendirdik ve taşınma, kapatma, büyütme, küçültme, modernizasyon gibi konularda radikal kararlar aldık. Bazı bölgelerden çıkıp, yeni bölgelere açıldık. Lojistik hattımızı daha verimli hale getirdik. Mağazalarımızın enerji tüketimine etki eden birincil önemdeki iş süreçlerimizde bazı modernizasyonlarda ve yatırımlarda bulunduk. Verimlilik odaklı operasyonlarımızı 2014’te de kararlılıkla sürdürerek enerji giderlerimizde yüzde 35’e varan oranlarda tasarruf sağladık.”

KESİMLER İSLAMİ USULE UYGUN

Adese’nin farklılaşma alanlarına da değinen Erben, “Farklılaşma alanlarımızın başında kırmızı et geliyor. Yetiştirilme şartlarını ve kesilme koşullarını görmediğimiz kırmızı eti müşterilerimize sunmuyoruz. Bu konuda çok hassas olduğumuzu ifade etmeliyim. Ülke olarak eti seviyoruz. Özel ilgi alanımıza giriyor. Hem sağlıklı, hem lezzetli hem de İslami usullere uygun olmalı. O yüzden etimizi, İttifak Holding’in tarım ve hayvancılık markası Selet’in çiftliklerinden sağlıyoruz. Kesimini İslami usullere uygun olarak gerçekleştiriyor, ardından kendi tesislerimizde işliyoruz” dedi. Adese olarak etteki fiyat rekabetini anlamlı bulmadıklarını belirten Erben, “Özellikle kırmızı ette fiyat bazlı rekabet etmek gibi bir amacımız hiç olmadı. Etin hem kaliteli hem de ucuz olması çoğu zaman mümkün değil. Yumurtayı da yine Selet’ten tedarik ediyoruz. Selet’le birlikte İttifak çatısında yer aldığımız için tüm süreçler kontrol ve gözetimimiz altında ilerliyor” diye konuştu. “Biz, kendi evimize almayacağımız bir ürünü müşterilerimize de asla sunmuyoruz” diyen Erben, Adese’nin farklılaşma alanlarıyla ilgili sözlerine şöyle devam etti: “Özellikle taze ürün gruplarımızın tedariğini kendi kontrol ve denetimimizde gerçekleştiriyoruz. Manav tedariğimizin neredeyse tamamını arada başka bir aracı olmadan direkt üreticiden temin ediyoruz. Müşterilerimize sunduğumuz meyve sebzelerin mahsülün toplanmasından, sevkiyatına, depolanmasından müşteriye ulaşıncaya kadarki tüm süreçlerini yönetiyor, kontrolümüz altında tutuyoruz.” Restore aracılığıyla ekmek ve mayalı grup çeşitleri, gevrek, yaş pasta ve tatlı grubunun üretimini gerçekleştirdiklerini dile getiren Sıtkı Erben, son dönemlerde ürün gamını daha da genişleterek ruşeymli ekmek, tam buğday ekmeği, çavdar ekmeği ve birçok yöresel lezzeti müşterilerinin hizmetine sunduklarını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.