Adese Alış-veriş Merkezleri devler liginde

Adese Alış-veriş Merkezleri devler liginde

Adese, Fortune dergisinin yayımladığı Türkiyenin En Büyük 500 Şirketi araştırmasında Türkiyenin en büyük 136. firması olarak yer aldı.

Son olarak Capital’in “En Değerli Markalar” araştırmasında 58. sırada yer alan Adese’nin başarısı saygın ekonomi dergileri tarafından tescillenmeye devam ediyor. Adese, Fortune dergisinin 2008 yılı verilerine göre hazırladığı “Türkiye’nin En Büyük 500 Şirketi” araştırmasında 136. sırada yer aldı. Geçen yıl 456 milyon 968 bin 695 TL’lik ciro yapan Adese, ihracatını da bir önceki yıla göre yüzde 34,8 oranında artırma başarısını gösterdi. Böylece Adese, ilk beş yüz şirketin yüzde 18,7’lik ihracat büyüme ortalamasından iki kat daha yüksek artış sağladı. Türkiye’nin ilk 500 firmasından 243’ünün İstanbul merkezli olduğu “Fortune 500” listesinde, Konya’dan üç firma yer alırken, Adese listede yer alan, Konya merkezli en büyük firma oldu. Adese’nin öz kaynakları bakımından 290. sırada yer aldığı listede, Adese’nin istihdamda sağladığı artış da göze çarpan bir diğer başarı.

“Fortune 500” listesine göre 2007 yılı sonunda şirketlerde 776 bin 869 kişi çalışırken bu sayı 2008 yılı verilerine göre 769 bin 924’e geriledi. Başka bir ifadeyle 2008 yılında 6 bin 945 kişi işten çıkarıldı. Listede toplam istihdam kullanımı yüzde 1 oranında düşerken, Adese 2008 yılında çalışan sayısını yüzde11 oranında artırma başarısını gösterdi. Adese, bu yıl içinde de 815 yeni personel aldı ve 2009 yılında Türkiye’nin istihdam oranını en çok artıran şirketlerinden biri oldu.
Adese AVM Genel Müdürü Ramazan Keser, bu tür araştırmaların şirket performanslarını objektif bir şekilde değerlendirmeleri açısından büyük önem taşıdığına dikkati çekerek, “Dünyaca ünlü bir dergi olan Fortune’un, objektifliği konusunda şüphe duyulmayacak araştırmasında, şirket performansları tarafsız ve üçüncü kişiler tarafından değerlendirilmekte ve güvenilir sonuçlara ulaşılmaktadır. Adese’nin “Türkiye’nin perakende markası” olma hedefinde kazandığı başarıları bu tür çalışmalarla daha nesnel bir şekilde izleme imkânı buluyor, sorumluluklarımızı yerine getirme konusunda ne kadar başarılı olduğumuzu sağlıklı bir şekilde değerlendirebiliyoruz. Aynı şekilde, bu tür yayınlar, müşterilerimize, Adese’yle çalışan tedarikçilerimize ve paydaşlarımıza, Adese’nin vizyonu ve hedefi hakkında çok net ve anlaşılır mesajlar vermektedir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.