Adaylar belirlendi

Adaylar belirlendi

“Üniversiteli Gençler, Girişimcilik Ekosistemine Hazırlanıyor” sloganıyla Silikon Vadisi’ne gidecek iki genç girişimci, Silikon Vadisi Demoday Etkinliği’nde belirlendi

Konya Teknokent / Selçuk Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin girişimcilere yönelik gerçekleştirdiği Let’s UP Programı kapsamında, “Üniversiteli Gençler, Girişimcilik Ekosistemine Hazırlanıyor” sloganıyla Silikon Vadisi’ne gidecek iki genç girişimci, Silikon Vadisi Demoday Etkinliği’nde belirlendi.  ABD Silikon Vadisi’nde bir hafta süreyle çeşitli eğitim programları ve ABD’de network oluşturmak için tanışma toplantılarına katılma fırsatı yakalayacak isimler, Selçuk Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği 4. sınıf lisans öğrencisi Halil Furkan Kımkak ve KTO Karatay Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği 4. sınıf lisans öğrencisi Mehmet Çağlar Öznalcılar oldu. Dedeman Otel’de gerçekleşen programa Konya Valisi Muammer Erol, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Konya İl Müdürü Uğur Özalır, MEVKA Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman, Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Soylu ve çok sayıda davetli katıldı.

TÜRKİYE’NİN HEDEFLERİ İÇİN GAYRET GÖSTERECEĞİZ”

Etkinlik, TEB Girişim Bankacılığı Müdürü İbrahim Coşkuner’in sunumuyla başladı. Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Soylu, yaptığı konuşmada, önemli bir etkinlikte bir araya geldiklerini ifade etti. Konya Teknokent olarak girişimcilere destek vermekten mutluluk duyduklarını belirten Prof. Dr. Soylu, “Girişimcilerimizi nasıl daha üst bir seviyeye ulaştırırız diye bu anlamda elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu konuda gerek rektörlüğümüz, gerekse sanayimiz, odalarımız bize çok geniş destek veriyor. İnşallah bu sinerjiyi en kuvvetli şekilde önümüzdeki yıllarda daha ses getirilecek şekilde duyuracağız” diye konuştu.

KONYAMIZA CİDDİ KATKI SAĞLAYACAK

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade de Konya Teknokent’in başarılı çalışmalara imza atmaya devam ettiğini dile getirerek, “Girişimcilik bir ekosistem ve izlediğim kadarıyla da bu ekosistem gerçek anlamda oluşturulmuş. Dikkatimi çeken diğer bir yönü de bu ekosisteme şehir tam olarak katılmış. Şehrin dahil olmadığı, şehrin kenarında, kıyısında olduğu bir girişimcilik ekosistemi çok başarılı olamıyor. Bu anlamda şehre heyecan verdiğini, teknolojik girişimciliğin önemli yol aldığını görüyorum” şeklinde konuştu.

TEMEL HEDEFİMİZ; ÜLKEMİZE HİZMET OLMALI

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ise bu tür programların önemli sonuçlara vesile olabileceğini söyledi. Sivil yatırımcıların aldığı proje destekleriyle ciddi ürünleri ortaya çıkarabildiğine de değinen Prof. Dr. Şahin, “Geçen aylarda gerçekleştirilen tarım fuarında üniversitemizle iş birliği halinde olan Konyalı yatırımcıların ürettikleri çok önemli ve ciddi tarım makinalarını görmüş olduk. Bunlar umut verici ve sevindirici sonuçlar. Kaynaklarımız sınırsız değil ve Ar-Ge desteklerini ülkemiz menfaatlerine, insanlık menfaatine hangi ürünler ortaya çıkartabiliriz diye kullanmamız gerekmektedir. Hayata geçirilebilecek ürünlerin üzerine çalışma yapılması gerekmektedir. Var olan kaynaklarımızın iyi değerlendirip, paylaşma ve birlikte çalışma kültürünün geliştirip, temel hedefimizin; ülkemize hizmet etmek olması lazım” diye konuştu. Açılış konuşmalarının ardından, girişimci adaylar projelerini anlatan sunumlarını gerçekleştirdi. Sonrasında protokol üyeleri tarafından girişimci adaylara plaket takdim edildi. Ardından değerlendirme komisyonu tarafından Silikon Vadisi’ne gidecek adaylar belirlendi. Değerlendirme sonucunda, “Giyilebilir Hava Yastığı” projesiyle Selçuk Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği 4. sınıf lisans öğrencisi Halil Furkan Kımkak ve “Kurak Bölgelerde Zirai Kullanım için Yüksek Gerilimle Havanın Neminden Nıtratca Zengin Su Elde Eden Sistem” projesiyle KTO Karatay Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği 4. sınıf lisans öğrencisi Mehmet Çağlar Öznalcılar Silikon Vadisi’ne gidecek isimler oldu. Girişimci adaylara ödülleri, Konya Valisi Muammer Erol tarafından verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.