Adanalı Futbol Hakemleri, Sezonu Açtı

Adanalı Futbol Hakemleri, Sezonu Açtı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkan Vekili ve 7. Bölge Sorumlusu Yüksek Okçuoğlu, bu sezon başta Adana olmak üzere 7. bölge hakemlerinin patlama yapacağına inandığını söyledi.Adanalı futbol hakemleri 2014-2015...

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkan Vekili ve 7. Bölge Sorumlusu Yüksek Okçuoğlu, bu sezon başta Adana olmak üzere 7. bölge hakemlerinin patlama yapacağına inandığını söyledi.

Adanalı futbol hakemleri 2014-2015 futbol sezonunu törenle açtı. Atatürk Anıtı önünde, Adana Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde MHK Başkan Vekili Yüksel Okçuoğlu, Futbol Federasyonu İl Temsilcisi Mehmet Çiftçi, İl Hakem Kurulu Başkanı Hüseyin Özçelik, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Adana Şube Başkanı Burak Cem Tahiroğlu, kulüp yöneticileri ve hakemler katıldı. Burada duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Atatürk Anıtı’na çelenk sunan hakemler daha sonra, sezon açılışı nedeniyle Atatürk Yüzme Havuzu başında gerçekleştirilen kokteylde pasta keserek yeni sezonu açtı.

MHK Başkan Vekili Okçuoğlu, törende yaptığı konuşmada, futbol hakemlerinin, sağlık ve beslenmelerine dikkat etmeleri gerektiğinin altını çizerek, "Hakemler profesyonel futbolcu gibi maça hazırlanmalı." dedi.

2 gün önce İstanbul’da sezon açılışına katıldığını belirten Okçuoğlu, Adana’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti anlattı. Okçuoğlu: “Ülkemizde iyi hakemlere ihtiyaç var. Adaletli cesur maç yönetmek her kesin harcı değil. Gerçekten hakem olmak isteyenlere MHK destek olur. Sizler bunun üstesinden gelecek durumdasınız. Özellikle genç hakemler bu fırsatı iyi değerlendirmeli. Anahtar sözcük; çok çalışmak, istemek, kondisyonlu olmak, iyi yorum yapmak. Her zaman maça hazır olmak, sağlık, fizik, kiloya dikkat etmekten geçer." şeklinde konuştu.

HADİ: HAKEMLER ÖNYARGILI OLMAMALI

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, kendisinin de eski bir hakem olduğunu, hakemlerin hiçbir kulübe ve kuruma karşı ön yargılı olmaması gerektiğini ifade etti.

Hadi, 30 yıldır çeşitli illerde il spor müdürü olarak görev yaptığını ve futbol hakemlerine ayrı bir önem verdiğini belirterek, şunları kaydetti: "Öncelikle iyi hakem olmak için çok maç ve hakem izlemek duayen hakemleri örnek almak gerekir. Son yıllarda Türk hakemleri uluslararası arenada ülkemizi başarıyla temsil ediyor ve adını duyuruyorlar. Çok çalışan, isteyen iyi hakem olabilir. Hakem kararında net olmalı, taraf tutmamalı. Özel yaşamına dikkat etmeli. Hakem aynı zamanda eğitici olmalı. Pozisyonları iyi yorumlamalı."

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Adana Şube Başkanı Burak Cem Tahiroğlu, sporun taban birlikleri ve İl Hakem Kurulu ile koordineli çalışarak, hakemlerin her alanda gelişmelerini sağladıklarını söyledi. Tahiroğlu, Adana hakemliği tarihinde ilk kez hakem ve gözlemcilerin göreve takım elbise ile gidip döneceklerini, maça hazırlanma ve ısınma kıyafetlerinin bile ayrı olacağını dile getirdi.

İl Hakem Kurulu Başkanı Hüseyin Özçelik de Seçim Demirel ve Murat Temel’in Süper Lig Yardımcı hakem olduğunu, bunun yanı sıra, 31 hakemin klasmana yükseldiğini, toplamda 36 gözlemci, 90 kadar hakem bulunduğunu kaydetti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.