Adalet Büro Sen: Adalet Bakanlığı, ‘hakim Ve Savcılar Bakanlığı’ Olsun

Adalet Büro Sen: Adalet Bakanlığı, ‘hakim Ve Savcılar Bakanlığı’ Olsun

Adliye personelinin sıkıntıları Meclis’te dile getirildi. Meclis’te CHP Milletvekili Mahmut Tanal ile ortak basın toplantısı düzenleyen Adalet Büro Sen Genel Başkanı Ömer Ali Kalemoğulları, Anayasa Mahkemesi’ne başvurarak Adalet Bakanlığı’nın...

Adliye personelinin sıkıntıları Meclis’te dile getirildi. Meclis’te CHP Milletvekili Mahmut Tanal ile ortak basın toplantısı düzenleyen Adalet Büro Sen Genel Başkanı Ömer Ali Kalemoğulları, Anayasa Mahkemesi’ne başvurarak Adalet Bakanlığı’nın isminin ‘Hakim ve Savcılar Bakanlığı’ olarak değiştirilmesi için girişimde bulunduklarını kaydetti.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi ve CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Adalet Büro Sen Genel

Başkanı Ömer Ali Kalemoğulları ve sendika yöneticileriyle Meclis'te bir basın toplantısı düzenledi. Hakim ve savcıların özlük haklarında iyileştirmeler ve bin 155 lira ücret artışı öngörülürken, yargı personeli için iyileştirme yapılmamasını eleştiren Tanal, adliyelerin yükünü yargı personelinin çektiğini, çalışanların birçok sorunu olduğunu kaydetti. Tanal, "Hakim ve savcıların özlük haklarıyla ilgili bir iyileştirme yapılırken esasen adliyenin yükünü taşıyan adliyede çalışan 84 bin insanın özlük hakları ile ilgili düzenlemenin yapılmaması nedeniyle bu toplantıyı düzenlemiş bulunmaktayız." dedi. Yargıda çalışanların fazla mesai ücretlerin kaldırılmasından yol ücretlerin geri alınmasına kadar çok farklı alanlarda mağdur edildiğini ifade eden Tanal, adliye personeline ‘üvey evlat’ muamelesi yapıldığını savundu.

‘ADALET BAKANLIĞININ, HAKİM VE SAVCILAR BAKANLIĞI OLDUĞU ISPATLANMIŞTIR’

Adalet Büro Sen Genel Başkanı Ömer Ali Kalemoğulları ise “Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bakan olur olmaz hakim ve savcılarla ilgili birlikte yargı personeline de özlük haklarında iyileştirme yapılacağına dair beyanatta bulundu. Fakat bir süre sonra hakim ve savcılara seyyanen 1.150 tl’den başlamak üzere zam yapılacağını açıkladı. Bu durumdan anlaşılacağı üzere Adalet Bakanlığı artık ‘Hakim ve Savcılar Bakanlığı’ olduğu ispatlanmıştır.” dedi. Kalemoğulları, bakanlığın isminin bu yönde değiştirilmesi için Anayasa Mahkemesi düzeyinde bir girişim başlattıklarını sözlerine ekledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.