Abdullah Avcı: Türkiye'de Bir Spor Kültürü Ve Ahlakının Oluşması Gerekiyor

Abdullah Avcı: Türkiye'de Bir Spor Kültürü Ve Ahlakının Oluşması Gerekiyor

İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Türkiye'de bir spor kültürü ve ahlakının oluşması gerektiğini söyledi.    İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü, yeni sezon hazırlıklarını ve yarın...

İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Türkiye'de bir spor kültürü ve ahlakının oluşması gerektiğini söyledi.

    İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü, yeni sezon hazırlıklarını ve yarın akşam Torku Konyaspor ile oynayacakları hazırlık maçının çalışmalarını sürdürdü. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda gerçekleştirilen antrenman öncesi teknik direktör Abdullah Avcı açıklamalarda bulundu.

    Avcı, yeni bir stat ve yeni bir tesisin heyecanı içinde olduklarını belirterek "Temelinde baktığında 6 sene çalıştığım bir yer. Başkanımızda aynı. Türkiye'nin ve İstanbul'un böyle bir tesis kazanması çok önemli. Bunu daha da iyi hale getireceğiz. Bununda yanında transferlerimizi de yaptık. Benim dönemden kalan oyuncular var. Geçen sene şampiyon olan kadrodan oyuncular var. Yeni oyuncularımız var. Onların adaptasyonunu, motivasyonunu, fiziksel çalışmalarını yakından takip ediyoruz." dedi.

    Başarılı teknik adam, oyuncuların antrenmana katılıp sayısının çok yüksek olmasından dolayı mutlu olduğu ifade ederek "Antrenman tempoları bizi mutlu ediyor. Verdiklerimizi geri alabiliyoruz. Önemli bir sakatlıkta yaşamadık. Yüzde yüz hazır mıyız? Hayır değiliz. Önümüzde iki haftalık bir süreç var. Yarında Torku Konyaspor ile bir hazırlık maçı oynayacağız. Hollanda'da oynadığımız maçlarda oyun kalitesi artarak gitti. Umarım son iki haftayı çok iyi değerlendirip lige böyle hazır bir şekilde girmek isteyen bir takım olacağız." diye konuştu.

    TÜRKİYE'DE SPOR KÜLTÜRÜ VE AHLAKI OLUŞMASI GEREKİYOR

    Bir basın mensubunun 'Nasıl bir taraftar bekliyorsunuz? sorusuna Abdullah Avcı, "Aslında sadece bizim taraftarlar için söylemiyorum Türkiye'nin geneli için söylüyorum. Bir spor kültürünün bir spor ahlakının oluşması gerekiyor. Bu bir oyun senelerdir oynanılıyor. Herkesin saygı göstermesi gerekiyor. Geçen seneyi konuşuyor muyuz? Hayır konuşmuyoruz. Kavgaları kaosları konuşuyor muyuz? Hayır konuşmuyoruz. İyilikleri konuşuyor muyuz? Hayır. Bu bir yarış ve güzel bir oyun. Bizde böyle bir taraftar gurubu istiyoruz. Rakibine saygı gösteren ve onları alkışlayan, takımımıza destek veren bir seyirci profilinin olması gerekiyor. Tabi bu Türkiye geneli içinde olması gerekiyor. Bakın biz burada bu statta bir kurumsal çekip yaptık 1500 taraftar izlemeye geldi. Bu inanılmaz bir rakam. Bir çekimi bile bu kadar izlemeye geliyorlar ve 350 bin kişinin olduğu bir yerdeyiz. Biz iyi sonuçlar aldıkça seyirci sayımızın artacağını düşünüyorum." cevabını verdi.

    'Bu sene nasıl bir İstanbul Başakşehir Fıutbol Kulübü izleyeceğiz?' sorusuna ise Avcı, şöyle cevap verdi: "Nasıl ki İstanbul Büyükşehir Belediyespor herkesin saygı gösterdiği bir kulüp olmuştu, bizde bunu biraz daha yukarı çıkarıp herkesin sempati duyduğu bir takım olmak istiyoruz."

    Son olarak tecrübeli teknik adam, transferlerin son durumu hakkında bilgi vererek "Transferde Holmen olmadı ve çalışmalarımız var o bölge için. Eğer kulübümüz, benim için ve teknik ekip için de uygun bir oyuncu olursa yapacağız. Eğer olmayacaksa transferi kapatıyoruz. Lig oynandıktan sonra bakarız. Elimizde de çok iyi oyuncu grupları var. Onların ilk yarıda ki performansı devre arasında transfer yapıp yapmayacağımı gösterecektir." şeklinde konuştu.

    EDİN VİSCA: HEDEFİMİZ BU SENE İLK ALTI İÇİNDE OLMAK

    İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü'nün başarılı ismi Edin Visca ise yeni oluşumla birlikte bu seneki hedeflerinin ilk altı içinde olmak olduğunu söyledi.

    İlk defa Dünya Kupası'nda gruplara kalma başarısı gösteren Bosna Hersek Milli Takımı'nın kadrosunda da yer alan Visca, "Her oyuncu milli takımda olmak ister ve Dünya Kupası'nda oynamak ister. Biz bunu Bosna Hersek Milli Takımı ile başardık. Çok inanılmaz bir tecrübeydi bizim açımızdan. Tabiki sakatlığım olmaz ise önümüzde ki Avrupa Şampiyonası'nda yerimi almak istiyorum." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.