Abbas Ve Kerry Amman'da Görüştü

Abbas Ve Kerry Amman'da Görüştü

Filistin lideri Mahmud Abbas ile ABD Dışişleri Bakanı John Kerry bugün Ürdün'ün başkenti Amman'da bir araya geldi. Abbas ve Kerry görüşmesinde İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıları sebebiyle tırmanan gerginlik ve Filistin yönetiminin...

Filistin lideri Mahmud Abbas ile ABD Dışişleri Bakanı John Kerry bugün Ürdün'ün başkenti Amman'da bir araya geldi. Abbas ve Kerry görüşmesinde İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıları sebebiyle tırmanan gerginlik ve Filistin yönetiminin konuyu Birleşmiş Milletlere taşıması konularının ele alındı.

Filistinli kaynaklar görüşmenin Mahmud Abbas'ın Ürdün'de ikamet ettiği konutta gerçekleştirildiğini belirtti.

Filistinli Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Radineh görüşme öncesi yaptığı açıklamasında Mahmud Abbas'ın Kerry'e İsrail'in Mescid-i Aksay'a yönelik saldırıları kırmızı çizgi olduğunu söyleyeceğini aktarmıştı. Sözcü Ebu Radineh, Filistin tarafının tutumunun açık olduğunu ifade ederek, söz konusu uygulamalar sebebiyle konuyu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne taşıyacaklarını kaydetmişti.

Kudüs'te aşırı sağcı bir hahama yönelik silahlı saldırı sonrası aşırı sağcı Yahudiler Mescid-i Aksa'ya saldırmış, İsrail askerleri de onlara karşı koyan Filistinlilere müdahale amacıyla mescide postallarıyla girmişti. Sert müdahale sonrasında Mescid-i Aksa'da büyük ölçüde maddi hasar oluşmuştu. 1967 yılından beri İsrail askerinin ilk defa Mescid-i Aksaya postallarıyla girmeleri hem Filistin'de hem de İslam dünyasında infiale yol açmıştı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.