Ab Bakanı Bozkır, İtalyan Büyükelçi İle Görüştü

Ab Bakanı Bozkır, İtalyan Büyükelçi İle Görüştü

Avrupa Birliği (AB) Bakanı Volkan Bozkır, İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Scarante ile bir araya geldi.     Bakan Bozkır’ın Türk hükümetinin üyelik sürecine yeni bir ivme kazandırarak Brüksel ile ilişkilerde daha dinamik...

Avrupa Birliği (AB) Bakanı Volkan Bozkır, İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Scarante ile bir araya geldi.

    Bakan Bozkır’ın Türk hükümetinin üyelik sürecine yeni bir ivme kazandırarak Brüksel ile ilişkilerde daha dinamik bir dönemin başlatılması hususunda Ankara’nın kararlılığını ifade ettiği bildirildi.

    İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Gianpaolo Scarante, AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır ile bir görüşme gerçekleştirdi. Samimi bir ortamda geçtiği belirtilen görüşmede Ankara’nın Avrupa Birliği’ne katılım müzakereleri ve perspektiflerine ilişkin konuların özellikle de İtalya’nın Avrupa Birliği Dönem Başkanlığı sırasındaki olası ortak girişimler derinlemesine ele alındığı kaydedildi.

    Bakan Bozkır’ın Türk hükümetinin ve halkının Avrupa hedefine yönelik yeniden canlanan ilgisinin altını çizerek, üyelik sürecine yeni bir ivme kazandırarak Brüksel ile ilişkilerde daha dinamik bir dönemin başlatılması hususunda Ankara’nın kararlılığını ifade ettiği bildirildi.

    Büyükelçi Scarante ise kendi adına, karmaşık üyelik sürecinde Ankara’nın gayretlerine İtalyan hükümetinin verdiği güçlü ve kararlı desteğe vurgu yaparak İtalya’nın tarihi desteğinin Türkiye’nin yanında yer aldığını yinelediği ifade edildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.