A. Şahin Kaba Avrupa şampiyonu

A. Şahin Kaba Avrupa şampiyonu

Selçuklu Belediyesporlu Milli Judocu Slovenyada yapılan Avrupa Judo Şampiyonasında tüm rakiplerini geride bırakarak Avrupa Şampiyonu oldu.

Selçuklu Belediyespor altyapısından yetişen Ahmet Şahin Kaba’nın Avrupa Şampiyonluğu elde etmesi camiada büyük sevinçle karşılandı. Avrupa Judo Federasyonu (EJU) faaliyet programında yer alan şampiyonaya toplam 39 ülkeden 379 judocu katıldı.
Slovenya’nın Coper şehrinde yapılan Avrupa Şampiyonasında 55 kg.’da mücadele eden Ahmet Şahin Kaba, kendi sıkletinde 26 ülkeden katılan sporcuların hepsini geride bırakarak birincilik kürsüsüne çıktı. İlk turda Hollandalı ikinci turda Sırbistanlı rakiplerini yenen Kaba, yarı finalde ise Litvanya’lı Mihails Shtınbuks ile karşı karşıya geldi. Ahmet Şahin Kaba baştan sona önde götürdüğü müsabakadan wazari-yuko ile galip ayrılarak adını finale yazdırdı. Finalde Rusya Federasyonundan Roman Buzok ile karşılaşan Milli Judocumuz Kaba, baştan sona çekişme içinde geçen müsabakadan galip ayrılarak Avrupa Şampiyonu oldu. Ahmet Şahin Kaba aldığı bu derece ile 55 kg. U17 erkekler Avrupa sıralamasında (rank) da liderliğini sürdürdü.
Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Milli Judocu Ahmet Şahin Kaba’nın Avrupa Şampiyonu olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Amatör spora verdiğimiz değerin karşılığında bir sporcumuzun Avrupa Şampiyonasında birinci olması hem ülkemiz hemde şehrimiz için büyük mutluluktur. Milli Marşımızı dinleten sporcumuz hepimizin gururu olmuştur. Ahmet Şahin Kaba’nın elde ettiği bu başarı azmin ve çalışmanın en güzel örneğidir. Bizlere bu gururu yaşatan başta sporcumuz Ahmet Şahin Kaba’yı ve antrenörlerini ve Selçuklu Belediyespor Kulübü Yönetim Kurulu üyelerini tebrik ediyorum” dedi. Avrupa Şampiyonu Milli Judocu Ahmet Şahin Kaba yarın Konya’ya gelecek. Kaba ardından Finlandiya’da yapılacak Avrupa Gençlik Olimpiyatları Kampına katılmak üzere Trabzon’a geçecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.