A Millilerin Ağustos karnesi vasat

A Millilerin Ağustos karnesi vasat

2010 Dünya Kupası Eleme Grubu karşılaşmalarında mücadele eden ve bu kapsamda yarın Ukrayna ile deplasmanda özel maçta karşılaşacak A Milli Futbol Takımı, bu ay içinde yaptığı toplam 20 maçta, 9 galibiyet, 8 yenilgi, 3 beraberlik elde etti.

17 özel, 3 resmi maçta, toplam 14 ayrı rakiple karşılaşan ay-yıldızlılar, toplamda 32 gol atarken, 29 golü de kalesinde gördü. Asya ve Avrupa Amerika Kıtaları’ndan ülkelerle karşı karşıya gelen Türkiye, Bulgaristan (3), Norveç (2), Yugoslavya (2), Makedonya (2), Moldova (2), Çin Halk Cumhuriyeti, Finlandiya, İsviçre, Belçika, Galler, Bosna-Hersek, Gürcistan, Belarus ve Şili ile mücadele etti.

Milliler, 5 Ağustos 1948 tarihinden, 25 Ağustos 1976 tarihine kadar 28 yıl boyunca Ağustos ayında hiç maç yapmadı. Türkiye, en farklı galibiyetini Çin Halk Cumhuriyeti karşısında 4-0’lık sonuçla elde ederken, en farklı yenilgisini ise Norveç önünde aynı sonuçla aldı. Ağustos ayı içindeki özel maçlarda A Milli Takım, 7 galibiyet, 7 yenilgi ve 3 beraberlik elde etti. Milliler bu karşılaşmalarda rakip filelere 23 gol atarken, aynı sayıda golü de kalesinde gördü. A Milliler, bu ay içindeki maçların sadece 3’ünde gol atmayı başaramadı. Ay-yıldızlılar, toplam 10 golün atıldığı resmi karşılaşmada Galler’i 6-4’lük sonuçla mağlup etmeyi başardı. Türkiye, 12 Ağustos tarihinde hiç maç yapmazken, bu aydaki en son karşılaşmasını, Amerika Kıtası ekiplerinden Şili ile İzmit’te oynadı. Milliler mücadeleyi 74. dakikada Halil Altıntop’un kaydettiği golle 1-0 kazanmayı başardı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.