A 2’nin konuğu Mersin

A 2’nin konuğu Mersin

A 2 Liginde heyecan dün iki grupta oynanan karşılaşmalarla start aldı. Ligde Güney Grubunda mücadele edecek olan yeşil-beyazlı temsilcimiz Konyaspor bugün ilk sınavını verecek.

Yeşil-beyazlılar, kendi saha ve seyircisi önünde Mersin İdmanyurdu’nu konuk edecek. 2 Nolu Saha’da oynanacak olan karşılaşma saat 16.30’da başlayacak. Hazırlıklarını dün ter idmanıyla tamamlayan Konyaspor’da hedef 3 puan olarak belirlendi. Alt yapıda yeni bir yapılanmaya giden Konyaspor’da A 2 Takımı, Mersin maçına Yücel Altınışık nezaretinde çıkacak.

Konyaspor A2 takımı, fikstür gereğince 2. haftayı bay geçecek. Yeşili-beyazlılar, 3. hafta Kayseri deplasmanında Erciyesspor, 4. hafta da ise iç sahada Gaziantepspor ile karşı karşıya gelecek. Ligin 5. haftasında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor deplasmanına çıkacak olan Konyaspor’un 6. haftadaki rakibi Sivasspor. Yeşil-beyazlılar, 7. hafta da deplasmanda Adanaspor, 8. hafta da içi sahada Kayserispor ile mücadele edecek. Kartallar ilk yarı perdesini Diyarbakırspor ile deplasmanda yapacağı maçla kapatacak.
Ligin normal sezonu 12 Mayıs 2010’da bitecek. Turkcell Süper Lig ve Bank Asya 1. Lig’de bulunan kulüplerin 01.01.1990 (U20) ve daha sonraki tarihlerde doğmuş oyuncularıyla katılacağı A2 Ligi’nde yer alacak 36 takım, 4 gruba ayrıldı. Marmara, Ege, Güney ve Kuzey gruplarında mücadele edecek 9’ar takımın dört devreli lig usulüne göre oynayacağı maçlar sonucunda gruplarında ilk 2 sırayı alacak takımlar play-off’a kalacak. 4’er takımlı 2 grupta tek devreli lig usulüne göre oynanacak play-off’ta gruplarını lider tamamlayan 2 takım, “A2 Ligi Türkiye Finali’nde” karşı karşıya gelecek. Kulüpler, kadrolarında 01.01.1987 (U23) veya daha sonraki tarihte doğan, kaleciler dahil 3 kişi bulundurabileceği gibi en az 3 yıldır yasalara uygun olarak Türkiye’de yerleşik olan ve yaşı tutan yabancı futbolcular da kulüplerin kadrolarında yer alabilecek.
İLK HAFTA MAÇLARI
A2 Ligi’nde Marmara Grubu ve Ege Grubu’nda ilk hafta maçları dün oynandı. Karşılaşmalar şöyle: Marmara Grubu: Fenerbahçe-Boluspor Kocaelispor-Kartalspor Beşiktaş-Galatasaray  Bursaspor-Kasımpaşa İstanbul Büyükşehir Belediyespor (bay) Ege Grubu: Denizlispor-Altay Eskişehirspor-Ankaragücü Manisaspor-Bucaspor Antalyaspor-Dardanelspor Karşıyaka (bay) Kuzey ve Güney gruplarında ise bugün oynanacak maçların programı ise şöyle: Güney Grubu: Konyaspor-Mersin İdmanyurdu Kayseri Erciyesspor-Diyarbakırspor Gaziantepspor-Kayserispor Gaziantep Büyükşehir Belediyespor-Adanaspor Sivasspor (bay) Kuzey Grubu: Gençlerbirliği-Çaykur Rizespor Ankaraspor-Trabzonspor Kardemir Karabükspor-Orduspor Samsunspor-Hacettepe Giresunspor (bay)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.