64 yaşında organıyla bir hastaya umut oldu

64 yaşında organıyla bir hastaya umut oldu

3 Gün önce hipertansiyona bağlı beyin kanaması teşhisi ile Numune Hastanesi yoğun bakım ünitesine kaldırılan 64 yaşındaki Mukadder Aydın'ın beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından ailesi organlarını


3 Gün önce hipertansiyona bağlı beyin kanaması teşhisi ile Numune Hastanesi yoğun bakım ünitesine kaldırılan 64 yaşındaki Mukadder Aydın'ın beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından ailesi organlarını bağışlama kararı aldı.
Ailenin bu kararının ardından operasyona başlayan Dr. Tevik Büyükkartallar, Dr. Ayhan Onur ve Dr. Melih Azap yaklaşık 2 saat süren operasyonun ardından Aydın'ın karaciğerini başarıyla aldı.
Mukadder Aydın'ın alınan karaciğeri Malatya İnönü Üniversitesinde acil karaciğer bekleyen ve çocuk olduğu öğrenilen bir hastaya nakledilmek üzere Sağlık Bakalığına bağlı ambulans uçak ile Malatya'ya gönderildi.
Operasyonun ardından Numune Hastesnesi acil servis önünde basın açıklaması yapan Numune Hastanesi Yoğun Bakımlar Koordinatörü Dr. Ayhan Onur, ailenin yakınlarına teşekkür ederken "Ramazan ayının ilk gününde bir aile acıyı yaşarken diğer aile sevinç yaşadı. Hemen herkesin mutlulukla yakınlarına koştuğu bayram gününde Aydın ailesinin bu kararı hepimizi duygulandırdı. Aileye verdikleri bu insanlık timsali karar ve en acılı zamanlarında gösterdikleri yardım severlikten dolayı şükranlarımızı sunuyoruz dedi."
Ali Sait Öge

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.