'52 Yıl Önce Menderesi Değil, Onu Seçen Türk Halkını Astılar'

'52 Yıl Önce Menderesi Değil, Onu Seçen Türk Halkını Astılar'

AK Parti İzmir Milletvekili ve Dışişleri Komisyon Üyesi Rıfat Sait, merhum Başbakan Adnan Menderes için, "17 Eylül 1961 tarihinde, yani 52 yıl önce asılan Menderes değil, onu seçen Türk halkı ve demokrasisiydi.

AK Parti İzmir Milletvekili ve Dışişleri Komisyon Üyesi Rıfat Sait, merhum Başbakan Adnan Menderes için, "17 Eylül 1961 tarihinde, yani 52 yıl önce asılan Menderes değil, onu seçen Türk halkı ve demokrasisiydi. Menderes'i 52 yıl önce asanlar toprakta çürüdüler, Menderes ise kalplerde dipdiri duruyor.” dedi. Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanıyken idam edilen Menderes'i öldürenlerin bugün adının bile anılmadığına dikkat çeken Sait, onun ise Türk demokrasi şehidi olduğunu ve asla unutulmayacağını söyledi.

Merhum Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ı ölüm yıldönümlerinde İstanbul’daki kabirlerini ziyaret eden Milletvekili Sait, şunları söyledi: "Bu üç güzel insanı rahmetle ve minnetle anıyoruz ancak tarihten ders almamış bazı demokrasi havarileri, bugün hâlâ askerî ihtilâlden bahsedebiliyor. Mısır’da askerî ihtilâl yapan ve kendi insanlarını öldüren General Sisi gibi insanlar, bugün yanımızda olabiliyor. Birkaç gün önce 12 Eylül darbesinin yıldönümüydü. Türkiye, bu cuntalardan çok çekti. Aynı bela bugün Mısırlı kardeşlerimizin başına musallat oldu. Allah, bir daha bu güzel ülkeye böyle darbeler yaşatmasın. Allah, Mısır'daki mazlumların yardımcısı olsun. Allah ,Adnan Menderes ve arkadaşlarına rahmet eylesin." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.