5 sene boyunca uyumayacağız

5 sene boyunca uyumayacağız

Beyşehir’de birim müdürlerinin de katıldığı muhtarlarla istişare toplantısında konuşan Belediye Başkanı Adil Bayındır, “5 sene uyumayacağız. Bana ayak uyduran uyduracak, uyduramayan özrünü dileyecek, kenara çekilecek” dedi

Beyşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri’nden Beyaz Park Aile Çay Bahçesi’nde düzenlenen istişare toplantısında Beyşehir merkez ve dış mahallelerin muhtarlarıyla biraraya gelen Başkan Bayındır,yaptığı konuşmada, bundan sonra görev süresi içerisinde ilçe merkezi ile dış mahallelere kurum olarak hizmet ederken nasıl bir hareket tarzı içerisinde olacaklarına dair ipucu ve ayrıntılara yer verdi. Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Ağmaz’ın da katıldığı toplantıda muhtarlara hitap eden Bayındır, belediyenin birim müdürlerini kastederek, “Bu çocuklar, hepsi benim sevdiğim çocuklar. Belediye personeli benim evlatlarımdır. Ama kaytaran evlatla, çalışan evladı ayırt ederim. Çünkü, biz bu insanları aldatmaya gelmedik. Muhtarlar, o bölgelerinde, o vatandaşlarına yalan söylemediler, doğru söylediler. Beyşehir Belediyesi’ne güvenerek söylediler. Ben sizin gecenizde de varım, gündüzünüzde de varım, ‘her saat arayabilirsiniz’ dedim. Beni lütfen arayın ama şunu yapmayalım, aynı anda 7 iş makinemiz var, 7 mahalleye gidebiliriz ama 27 mahallemizin muhtarları birden aynı gün ararsa vay benim halime. Ama sıraya koyarak bir planlama dahilinde işleri yetiştirmek istersek bizlere lütfen kızmayın.”diye konuştu.

MUHTARLARSIZ BİRLİK OLMAZ”

Samimi ve iyi niyetli olan insanların daima kazandığını konuşmasında vurgulayan, bir ve beraber olmanın önemine dikkat çeken Bayındır, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Yaradan hepimize yardımcı olacak ben buna inanıyorum. Ülkemize de böyle, şehrimize de böyle, devletimize ve milletimize de böyle. Ama biz samimi olmak zorundayız, el ele vermek zorundayız. Farklı fikirlerimiz olabilir, farklı partilerimiz olabilir, ayrı ayrı düşünebiliriz. Ama ayrılmayacağımız bir yer var o da Beyşehir’in birliğidir. Muhtarlarsız birlik olmaz, sivil toplum örgütleri olmadan birlik olmaz. Parti başkanları olmadan da birlik olmaz. Ben bunu, dün inşa etmiş, ihdas etmiş biriyim. Şimdi yine bunu inşa etmek için elimden gelen ısrarı yapıyorum. Ben Beyşehir’de ev sahipliğinin hakkını veren adamım. Karşılamada, uğurlamada, hanginizin beldesine kim gelirse ben varım.

HEP BİRLİKTE BEYŞEHİR’İZ”

Gece arayın gelirim, düğününüze, derneğinize, Allah vermesin cenazenize, kimin acısı varsa acımaya varım. Kim ağlıyorsa ağlamaya varım. Kim gülüyorsa onunla gülmeye varım. Çünkü siz, ben, bizler tek değiliz bizim hepimiz biriz ve biziz. Yani Beyşehir’iz. O yüzden özellikle bunun altını çizerek konuşuyorum ev sahibi olmanın üslubu nedir? Bizim evimize geleni iyi güzel karşılarsak, hürmet edersek bu güzel bir davranış olur. Bu, tüm siyasi partiler bakımından da aynı. Dün biz bunu yaptık, bundan biz çok kar ettik, ben Doğru Yol Partili belediye başkanıyım, Anavatan Partisi iktidarının mensubu Mehmet Keçeciler’den o günkü ANAP yönetiminden yararlanan adamım.

BEN HÜKÜMETLERDEN YARDIM ALMAYI BİLİRİM”

Ben hükümetlerden yardım almayı bilirim. Bir defa, iki defa değil, üç defa, beş defa, yedi defa giderim. İyi lisanla anlatırım; ben bu meseleyi iyi biliyorum, iddialı laf ediyorum belki. Evet ben şehrimin sorunlarını iyi biliyorum, çünkü ben bu sorunların içinde büyüdüm. İçinde yaşayan adamım ben. Bunları niye anlatırım, bir laf vardır ‘inandığın mevzuyu iyi anlatırsın’ der. Ve ‘yaşadığın mevzuyu iyi anlatırsın’ der. Sizler, herkes mahallesinin derdini iyi bilir. Anlatırken de yüreğinden gelerek konuşur. Ben bunları yaşıyorum beraber sizinle.

3 FABRİKA, 5 FABRİKA OLACAK…”

Onun için sizlerden şu planların devreye girmesi anlamında sabır istiyorum. Değerli arkadaşlar yoktan var olunmuyor. Yoklukla yiğitlik olunmuyor. Efendim bunları çözecektin hani? Evet çözeceğim. Ben bu memlekete fabrikalar sözü veren adamım şimdi ağır ağır geliyorlar. Deneme üretimi yapanlar var. Yakında biri yine deneme üretimine geçecek. Bizler sizleri açılışlara çağıracağız. Yarın mermer sektöründeki iddiamız hayatta olacak. İmar plan çalışmalarını yapıyoruz, 1/ 25 bin, 1/ 100 bin akabinde, imar planı, arazi tahsisi bunlar hep olacak. Ama ben size ‘bisküvit kutusu yapacağım’ demedim. Ben size ‘fabrika yapacağım’ dedim. Bazen bazı yerlerde, ‘3 fabrika sözü var’ diyorlar. O 3 fabrika, 5 fabrika olacak. O fabrika 7 fabrika olacak. Çünkü 5 yılın içinde ben bunları tek tek gidip yerinde ziyaret ediyorum. İzmir’inde, İstanbul’unda, Ankara’sında, Antalya’sında, Türkiye’nin her yerinde ziyaretler ediyorum. Sebep… Bu insanları çağırmak zorundayız. Bu insanlar gelmek zorunda, toprak bu toprak. Çünkü gittikleri kurdukları, fabrikaların olduğu yerlerde arazi değerini biliyorum ben. Milyon dolarlarla konuşuluyor, bir dönüm bir milyon, on dönüm on milyon… Bir fabrika parası. Ben onlara diyorum ki, benim şehrimde 5 liraya da, 3 liraya da yer vereceğim. Birini verdik, Akkanat’a verdik,kötü mü oldu, hayır. 1500 kişinin çalıştığı kurumsal bir karakterde şu an üretimine devam ediyor. Allah razı olsun ilaveler başlıyor oralara, sayıyı çoğaltmayı düşünüyorlar. Ben sözümün arkasındayım. Bir cümle kurmuştum, tekrarlıyorum; benim bu bedenim 20 saate dayanmadığı gün, o can bende kalmasın, Beyşehirler’e verdiğim sözler yerini bulmasın, o can bende kalmasın’ diyorum. İddiam da bu,gayretim de bu, mücadelem de bu. Her yere gelmeye çalışacağım”

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum