5. Geleneksel Aba Güreşi Dünya Kupası Heyecanı

5. Geleneksel Aba Güreşi Dünya Kupası Heyecanı

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve bu yıl 5.'si düzenlenen Geleneksel Aba Güreşleri tamamlandı. Dünya Kupası’nda mücadele edecek milli takım sporcularının da belirleneceği müsabakalar izleyenlere keyifli anlar yaşattı.Hatay...

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve bu yıl 5.'si düzenlenen Geleneksel Aba Güreşleri tamamlandı. Dünya Kupası’nda mücadele edecek milli takım sporcularının da belirleneceği müsabakalar izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

Hatay Valiliğinin daha önce yapılan sahada yapımına izin vermediği için Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından Esentepe Stadyumu'nda hazırlanan özel bir alanda gerçekleşen Geleneksel Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası'na Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın yanı sıra CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, yurt içi ve yurt dışından gelen güreş severler katıldı.

Hatay'da geleneksel olarak organize edilen aba güreşlerine Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz'in ve Hatay Emniyet Müdürü ile Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü'nün de katılmaması ise dikkat çekti.

Güreş severlerin yoğun katılım gösterdiği aba güreşlerinde müsabaka sonuçlarında kilolarına göre ilk üçe giren sporcular şu şekilde oldu:

35 kilo: Mustafa Hürrem, Musa güven, Murat deniz

40 kilo: Ferhat Özbek, Ramazan Çelik, Bünyamin Özdal

45 kilo: İsmail Malgaç, Bekir Çağtay, Muhammet Çınar

50 kilo: Mertcan Çolak, Cuma Çağtay, Ali Esoğlu

55 kilo: Eyyüp Kurt, İsmail Kavi, G. Resul Özbek,

60 kilo: Kazım Sakarya, Burhan uzun, Zeki Kurt

65 kilo: Cuma Akkuş, Bilal Şerbetçioğlu, Beyhan Yılmaz

70 kilo: Mehmet Çağtay, Hakan Saldıran, Mehmet Çağtay

75 kilo: Y. Muhammet Kılıç, Oğuz Doğruer, Hüseyin Malgaç

80 kilo: N. Muhammet Abdulkerimoğlu, Murat Uruğ, Tolgahan Özkılıç

90 kilo: Zafer Buriev, Cemil güleç, Selahattin Karaca

+90 kilo: Aydın Bilgil, Ahmet Çağtay, Mehmet Güleç

5. Geleneksel Aba güreşi dünya kupası etkinliklerinin 1. gününde düzenlenen müsabakaların ardından 1. olan sporcular, 21 ülkenin katılımıyla 500’den fazla sporcunun mücadele edeceği 5. Geleneksel Aba Güreşi Dünya Kupası’nda ülkemizi temsil edecekler.

Milli takım kadrosuna giren Mustafa Hürrem, Ferhat Özbek, İsmail Malgaç, Mertcan Çolak, Eyyüp Kurt, Kazım Sakarya, Cuma Akkuş, Mehmet Çağtay, Y. Muhammet Kılıç, N. Muhammet Abdulkerimoğlu, Zafer Buriev, Aydın Bilgili dünya şampiyonasında ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerini belirtti.

Müsabakaların ardından dereceye giren sporculara madalya ve ödüllerini Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü savaş, CHP Milletvekili Hasan Akgöl, Hatay Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Daire Başkanı Mehmet Mursaloğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Zabıta Daire Başkanı Edip Kadıoğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Yazı İşleri Daire Başkanı Mehmet Bozkurt verdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.