‘4g’de Altyapı İçin Devlet Teşviklerini Artırmalı’

‘4g’de Altyapı İçin Devlet Teşviklerini Artırmalı’

Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, 4G’de altyapı için devleti ve yerel yönetimleri teşvikleri artırmaya davet etti.Erkan, 4G için tahmini tarihi de 2015-2016 olarak ilan etti.Murat Erkan, Turkcell Superonline’ın mali durumunu açıklamak...

Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, 4G’de altyapı için devleti ve yerel yönetimleri teşvikleri artırmaya davet etti.

Erkan, 4G için tahmini tarihi de 2015-2016 olarak ilan etti.

Murat Erkan, Turkcell Superonline’ın mali durumunu açıklamak için gazeteciler ile bir araya geldi. Buluşmada 4G’ye değinen Erkan, “Biz, 2015-2016 gibi 4G’nin lisans olarak geleceğini tahmin ediyoruz. Kuşku yok 3G önemli bir olaydı. 3G önemli bir deneyim ve sürat sundu. Aynı şeyleri 4G için de umut ediyoruz. Bu anlamda fiber optik yatırımlar yapılmalı, altyapı önemle ele alınmalıdır. 4G’nin olmazsa olmazı fiberdir. Evet, lisans gelir ama geldiğinde altyapının tam olması adına devlet teşviklerini artırmalı, yerel yönetimler bu konuya katkı yapmalı. Umarız 3G’de olduğu gibi 4G’de de pek çok ülkeden ayrışırız.” dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın Geçiş Hakları Yönetmeliği’nin yatırım için yerel operatöre danışmayı gerektirdiğini anlatan Erkan, bu anlamda muhataplarından tam bir cevap alamadıklarından yakındı ve “Yine de burada iyi bir yere gelindi. Bizce bundan böyle yatırımı teşvik edici birkaç maddenin ilave edilmeli, uygulanmalı.” temennisinde bulundu.

TURKCELL SUPERONLİNE GELİRİNİ YÜZDE 39, KARINI YÜZDE 30 ARTIRDI

Erkan, Turkcell Superonline’ın mali durumuna temas etti. Buna göre şirket, ikinci çeyrekte gelirini yüzde 39, karını yüzde 30,2 artırdı. Toplam gelir 309 milyon lira olurken, yatırım miktarı 2,4 milyar lirayı buldu.

Turkcell Superonline’ın fiber ağı da 1,9 milyon haneye erişti. Bireysel segment gelirlerinde artış yüzde 54’ü, kurumsalda ise yüzde 37’yi gördü. Bu iki segmentin toplam gelirde payı yüzde 66’ya denk geldi.

Genel Müdür Erkan, “2011’den bu yana devamlı büyüyoruz. Turkcell grubuna katkımız da var. İkinci çeyrekte net 90 bin abone aldık. Toplam abone adedimiz 1 milyonu aştı. Bu önemli bir rakam. Öte yandan yakında Metronet satın alması yaptık, bunun ben ileride şirkete önemli yararları olacağı kanaatindeyim.” ifadelerini kullandı.

Erkan, sene sonu için 1 milyar 200 milyon lira gelir, 1 milyon 200 bin müşteri öngördü. Her çeyrekte 60 ila 100 bin abone alacaklarını bildirdi.

2018’DE TÜRKİYE’DE FİBER PENETRASYON YÜZDE 19,2 OLACAK

Erkan, ilaveten IDATE raporundan alıntı yaptı. Buna göre 2018 sonunda dünyada fiber kullanıcı sayısı yüzde 100 artarak 250 milyona dayanacak. Türkiye’de fiber internet penetrasyonu ise yüzde 19,2’ye çıkacak. Aynı dönemde her 10 haneden 7’ sinde internet bağlantısı olması beklenirken, fiber kullanıcı sayısı 4 milyon seviyelerine gelecek.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.