45 ülkeye Solimpeks

45 ülkeye Solimpeks

Solimpeks, Güneş enerjisi panellerinin üretimi, titanyum kaplı bakır paneller ile hibrit üretimi konusunda sektörde önemli bir yere sahip.

2001 yılında Büsan’da 7 ortağın birleşimi ile kurulan ve Genel Müdürlüğünü H.İbrahim Dağ, Pazarlama Satış Müdürlüğünü Faruk Dağ ile Satış Müdürlüğünü Hüseyin Gökalp’ın yaptığı Solimpeks Solar Enerji Sistemleri A.Ş, Güneş enerjisi panellerinin üretimi, titanyum kaplı bakır paneller ile hibrit üretimi konusunda sektörde önemli bir yere sahip. Konsan Özel Organize Sanayide üretime ara vermeden devam eden ve isimlerinin orta doğuda marka olduğunu ancak Avrupa’da da olmaya başladığını söyleyen Solimpeks Solar Enerji Sistemleri A.Ş. Satış Müdürü Hüseyin Gökalp, firma olarak ARGE’ye çok büyük önem verdiklerinin altını çizdi. Firmaları bünyesinde oluşturulan ARGE biriminde 15 yabancı ve konularında birikimli mühendis bulunduğunu da belirten Gökalp, son gelişim ve teknolojileri yakından takip ederek üretime yansıttıklarını yeniledi. Firmalarında önemli bir bölümü oluşturan hibriti ARGE’de görevli mühendislerin bulduğunu söyledi. Avrupa’da 5. sırada yer aldıklarını ve bunu da sektöre ait 15 sertifika ile tescillediklerini ifade eden Gökalp, şirket olarak kaliteye hassasiyet gösterdiklerini belirterek, “İngiltere’de pazarın yüzde 35’i Solimpeks’e ait” dedi.

Satış Müdürü Hüseyin Gökalp, yenilenebilir enerji sektöründeki 25 yılı aşkın tecrübe ve bilgi birikimini günümüz teknolojisiyle birleştirerek dünya standartlarında üretim yapmayı başardıklarını da belirtti. Kalitede süreklilik ilkesinden vazgeçmeyerek güneş enerjisi sistemleri üretiminde dünyanın önde gelen şirketleri arasında hak ettikleri yeri almayı başardıklarını ifade eden Gökalp, “2001 yılında (yüzde 100 ihracat) hedefi ile güneş enerji panelleri üretimi amacıyla kurulan firmamız bugün dünyanın çeşitli ülkelerinden alınmış 15 sertifika ile 45 ülkeye ihracat yapmayı başarmıştır. Firmamız ısıtma soğutma sektöründe ikinci, güneş enerjisi sektöründe de Türkiye'nin en büyük ihracatçısı konumundadır” bilgisini verdi. Gökalp, ürünlerinin kalitesinin dünya çapında yerel araştırma enstitüleri tarafından test edilip sertifikalandırıldığını vurgulayarak, şunları kaydetti: “Firmamız, İrlanda'da yüzde 35, büyük rekabetlere sahne olan İngiltere'de yüzde 35 pazara sahiptir. Yine Fas pazarında bulunan sistemlerin yarısından fazlası bizim firmamıza aittir ve İspanya Almanya'da da markalaşmıştır. Belli başlı ülkeler dışında, Meksika, Şili, El Salvador, Vietnam, Tunus, Lübnan, Yeni Zelanda, Avustralya, Guatemala gibi ülkelerde de bizim kolektörlerimiz satılmaktadır. Bunların dışında Solimpeks dünyanın önde gelen ısıtma-soğutma firmalarına da orijinal ekipman üretimi (OEM) yapmaktadır.”
ABD ORDUSU DA KULLANIYOR
Gökalp, Konya'da ürettikleri kolektörlerin SRCC ve FSEC adlı, ABD'nin en önemli test enstitülerinde test edilip sertifikalandırıldığını belirtti. Sadece test ettirmenin bile başlı başına sabır gerektirdiğini anlatan Gökalp, şöyle devam etti: “Bu sertifikalar bizi ABD'de çok önemli firmalarla tanıştırdı. Bu sayede ürünlerimiz 5 yıldan beri başarılı bir şekilde ABD firmalarına ulaşıyor. ABD'deki müşterilerimizden birisi de ABD Ordusuna 250 bin dolar tutarındaki bir projeyi kabul ettirmiş. Bu sayede ABD ordusundaki birçok asker Solimpeks ürünleri sayesinde sıcak su ihtiyacını karşılamakta.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.