35 yıllık randevu

35 yıllık randevu

Konyaspor ile Orduspor 35 yıl aradan sonra ilk defa karşı karşıya gelecek. Saat 16.00da başlayacak olan karşılaşmaya ilgi büyük. Konyasporda eksik yok ve tek hedef liderliği devam ettirmek

Bank Asya 1. Liginde mücadele eden Konyaspor bugün sezonun 6. maçına çıkacak. Zorlu maçta Orduspor’a konuk olacak yeşil-beyazlı ekip rakibini yenerek liderliğini korumak istiyor. Ordu 19 Eylül Stadyumu'nda oynanacak mücadele saat 16.00’da başlayacak. Karşılaşmayı Ankara Bölgesinden Mustafa İlker Coşkun yönetecek. Coşkun’un yardımcılıklarını İzmir'den Baki Tuncay Akkın ve Sivas'tan Özgür Ertem yaparken, maçın dördüncü hakemi ise Ankara'dan Ali Palabıyık. 
Sezona iyi başlayan Konyaspor 4. haftada Bucaspor ile oynadığı karşılaşmayı kazanarak liderlik koltuğunu devralmıştı. Geçtiğimiz hafta da sahasında Kartalspor’u son dakikada atılan gol ile 2-1yenen yeşil-beyazlı ekip 2 puan farkla liderliğini devam ettirdi. Konyaspor, Orduspor karşısında da kazanarak koltuğu bırakmak istemiyor. Hafta içi yaptığı antrenmanlarında teknik direktör Hüsnü Özkara oyuncularına dikkatli olmaları ve rehavete kapılmamaları konusunda sık sık uyarılarda bulundu. Zorlu maç öncesinde Konyaspor’da eksik ve cezalı oyuncu bulunmuyor. Kartalspor maçında oyundan alınmasına tepki gösteren Uğur Yanıkdemir, Hüsnü Özkara tarafından kadroya alınmadı. 
Yeşil-beyazlı ekibin Bank Asya 1.Lig'in 6.haftasında deplasmanda bugün karşılaşacağı Orduspor ile 35 sene aradan sonra yeniden puan mücadelesine çıkacak. İki takım daha önce 8 kez karşı karşıya geldi. Orduspor ile Konyaspor en son 35 sene önce 1994-75 sezonunda 2.Lig Kırmızı Grup adı altında oynanan maçlarda karşı karşıya geldi. Ordu'da oynanan ilk karşılaşmayı ev sahibi ekip 3-0 kazandı. İkinci maçı ise Konya’da oynandı. Yeşil-beyazlı ekip oynanan rövanş maçını 1-0 önde tamamladı.  Son oynanan maçlarda ise karşılıklı birer galibiyetin bulunduğu rekabette 35 sene sonra bu kez iki ekip Bank Asya 1.Lig'de  karşı karşıya gelecek.
KARAPINAR:ORDU’DAN LİDER DÖNERİZ
Sezona sıkıntılı başlamalarına rağmen şimdilerde yakalanan başarının ve liderliğin mutluluğunu çıkardıklarını ifade eden  Başkan Bahattin Karapınar, yönetim, teknik heyet ve oyuncu kadrosu olarak TSL'e çıkma konusunda iddialı olduklarını Orduspor maçını kazanarak ve liderliklerini sürdürerek herkese göstereceklerini belirtti.
Açıklamasına "Orduspor maçına lider olarak gidiyoruz ve önemli olan lider olarak da geri dönmek. Tüm hazırlıklarımızda bunun için yapılıyor" sözleriyle başlayan Bahattin Karapınar şunları söyledi: "Konyaspor tarihinin en güzel günlerini yaşıyoruz. Sezona sıkıntılı başladık ama şimdi lideriz ve bunun keyfini, mutluluğunun tadını çıkarıyoruz. İyi oynamadığımız söyleniyor. Ama iyi oynamadan kazandığımız puanlar bizim için çok önemli. İnşallah oyunumuzu iyileştirerek ve 90 dakikaya yayarak kazanacağımız maçlara başlarız diyorum ve bunun başlangıcının da Orduspor maçı olacağına inanıyorum. Ordu deplasmanından 3 puanla döneceğiz..."
 YÖNETİM ÜZERİNE DÜŞENİ YAPIYOR
Yönetim ve takım olarak üzerlerine düşeni şimdiye kadar yerine getirdiklerini ifade eden Karapınar, "Sezonumuz Ramazan Ayı içerisinde başladı. Dolayısıyla kendi sahamızda oynadığımız maçlarda beklediğimiz taraftar desteğini göremedik. Ama bundan sonraki dönemlerde taraftarlarımızın tribünleri doldurarak bizi yalnız bırakmayacağını ümit ediyorum. Konyaspor'umuzun her zaman en büyük destekçisinin Konya Büyükşehir Belediyesi ve Başkanımız Sayın Tahir Akyürek olduğunu söylüyorum. Tahir Bey'in de özellikle bundan sonraki dönemlerde takımımızın daha fazla yanında olacağına ve destek vereceğine inanıyorum. Yönetim, teknik heyet ve oyuncular olarak bizler üzerimize düşen görevi yerine getirdik ve bundan sonrada getirmeye devam edeceğiz. Şehrin hareketlenmesi ve bizlere daha fazla sahip çıkması gerekiyor. Bu konuda şehrimizin daha duyarlı olacağını ve vereceği destekle bizleri yalnız bırakmayacağına inanıyoruz" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.