320 kız hafıza icazeti verildi, taçları takıldı

320 kız hafıza icazeti verildi, taçları takıldı

Konya İl Müftülüğü tarafından Mevlana Kültür Merkezi (MKM)’de düzenlenen Hafızlık İcazet Merasimi ile 320 kız hafız öğrenciye hafızlık icazeti verilerek, taçları takıldı.

Hafızlar ve ailelerinin büyük bir heyecan yaşadığı programa; Vali Yakup Canbolat, AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Hacı Ahmet Özdemir, Karatay Kaymakamı A. Selim Parlar, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı, Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, STK temsilcileri, hafızlar, aileleri ve çok sayıda davetli katıldı. Program İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Daha sonra Kur'an-ı Kerim tilaveti verildi. Açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, hafız evladın büyük bir nimet olduğunu yineledi. "Geçen hafta düzenlediğimiz programda da 419 erkek öğrencimize icazetlerini vermiştik" diyerek, hatırlatma yapan Müftü Poçanoğlu, "Ümmetin en şerefli evlatları hafızlardır. Hafızlarımız yaşayan hafızalar olacak. Hafızlarımız ümmeti yeniden dirilteceklerdir. Hakkın ve hak yolun İslam olduğunu akıllara yeniden yazacaklardır" dedi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı ise Kur'an-ı Kerim okunmayan evin bir harabe olduğunu söyleyerek, "Kur'an-ı Kerimi okumalıyız. Daha sonra ne mesaj verdiğini anlamalıyız ve anladıklarımızı da hayatımıza idrak etmeliyiz" şeklinde konuştu. AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Hacı Ahmet Özdemir de şunları kaydetti: "Kur'an-ı Kerim bizi bu programa çağırdı, geldik. Hafızlık çok güzel bir mertebe olduğu kadar, sorumluluğu da ağırdır. Ne mutlu sizler gibi anne ve babalara ki, böyle çocuklar yetiştirmişsiniz."

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.